2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Magyar Posta: egyre népszerûbb a csekkbefizetõ automataForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-29 14:17:04
A Magyar Posta csekkbefizetõ automatáin keresztül február elejétõl több mint 43 000 csekket fizettek be az ügyfelek, több mint 460 millió forint értékben – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

A Magyar Posta országszerte jelenleg húsz csekkbefizetõ automatát üzemeltet, a szolgáltatást igénybe vevõ ügyfelek fele kettõ, vagy annál több csekket fizet be egy tranzakcióval. A cég felmérése szerint az automatáknál a legforgalmasabb idõszak a hónap elsõ fele, illetve a 11-13 és a 16-18 óra közötti idõszak.

A legnagyobb forgalmat eddig a fõvárosban a Nyugati pályaudvarnál lévõ 62-es postán lévõ csekkbefizetõ automatánál, a vidéki helyszínek közül pedig Miskolcon a Szinvapark Bevásárlóközpontban található készüléken bonyolítottak le.

A Magyar Posta közleményében felidézi, hogy a csekkbefizetõ automatákon bankkártyával történik a fizetés, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minõsül, egy fizetési mûvelettel maximum 290 000 forint értékben legfeljebb öt csekk adható fel.

A posta az igénybevételtõl függõen tervezi a csekkbefizetõ automata hálózat további bõvítését, illetve vizsgálja annak lehetõségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítsanak.

A fejlesztés következõ állomásaként a Magyar Posta hûségkártya programjába is bekapcsolja a csekkbefizetõ automata hálózatot – írja közleményében a társaság.

A cég klasszikus termékeit, köztük a csekket is a kor követelményeinek és az ügyfelek igényeknek megfelelõen megújítja a közlemény szerint. Ennek keretében vezették be 2014 õszén az iCsekk mobil alkalmazással történõ csekkbefizetést, a készpénzkímélõ fizetési megoldásra 2015. január 1-jétõl a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésû, minden információval, adattal ellátott csekkeknél kötelezõvé tették a postai QR kód feltüntetését, elkezdték a postai hálózatban jelenleg üzemelõ POS terminálpark cseréjét, és még az idén megteremtik annak feltételeit, hogy a postákon történõ csekkbefizetés során a kártyával történõ fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minõsüljön.

A Magyar Posta sem a csekkbefizetõ automatákon, sem pedig a postai QR-kóddal befizetett tranzakciókért – hasonlóan a postahelyen készpénzben befizetett csekkekhez – nem számít fel díjat – közölte a társaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!