2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Húsvét – Erõs forgalomra számít a kereskedelmi szövetségForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-01 16:22:50
A tavalyihoz hasonlóan az idén is erõs húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Vámos György, a szervezet fõtitkára az MTI-nek elmondta: a tapasztalatok szerint az elmúlt években mintegy 45-50 milliárd forinttal ugrott meg a kiskereskedelmi forgalom a húsvéti ünnephez köthetõen, a januári és a februári forgalomhoz képest. Tavaly viszont már 60 milliárd forint volt a húsvéti többlet, és a kereskedelmi szövetség az idén is hasonlóan erõs forgalomra számít.

Az OKSZ fõtitkára kiemelte: ez az idõszak lendületet ad a kereskedelemnek, nem véletlen, hogy több kereskedelmi lánc, illetve üzlet is nyitva tartott a húsvét elõtti utolsó vasárnap, kihasználva a törvény által biztosított lehetõséget.

Vámos György szerint összességében a hazai vásárlóerõ erõsödése, illetve az online pénztárgépek miatt tisztuló piac javítja, a vasárnapi zárva tartás viszont lefelé húzza a kiskereskedelem mérlegét, de ezek hatása külön-külön nem értékelhetõ, illetve nem bontható le a húsvéti forgalomra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!