2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönzõ programForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-01 18:12:36
Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönzõ programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erõsítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit – tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

A száznegyvennégy általános- és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfõbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetû települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetûek – olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelezõ testnevelésórák mellett élményszerû, közösségi, “a társas kohéziót erõsítõ” eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetõje, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyûjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban – olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!