2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szallas.hu: átlagosan 48 ezer forintot költenek szállásra a magyarokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-05 08:56:08
A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az elsõ negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra – derül ki a Szallas.hu adataiból.

Az online szállásközvetítõ MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatása szerint a legtöbben továbbra is Budapestet és Egert keresik fel, a fürdõvárosok népszerûsége viszont csökkent az elsõ 3 hónapban. A Szallas.hu statisztikái szerint Sárvár, Hévíz és Zalakaros is kikerült a 10 legnépszerûbb település rangsorából, Miskolctapolcát viszont egyre több fürdõzni vágyó választja.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetõ igazgatója a közlemény szerint elmondta: szemmel láthatóan nõtt a programturizmus és az aktív, városnézõs pihenés iránti igény a magyarok körében, aminek az idei, enyhe téli idõjárás is kedvezett. A következõ idõszaknak újabb lökést adhatnak a 2013-ban feltöltött, május végén lejáró SZÉP-kártya összegek – tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a húsvéti hosszú hétvégén sokan wellness-hotelben pihenik ki magukat, a szállásfoglalások alapján a fürdõvárosok közül a legtöbben Miskolctapolcát, Hajdúszoboszlót és Egerszalókot választják. A többség két éjszakára marad, és átlagosan 41 000 forintot szán az ünnepi szállásra. A Szallas.hu adatai szerint a húsvét mintegy 70-80 százalékkal nagyobb forgalmat hoz egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest.

A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy elõrelátóak a magyarok, az idén az elmúlt évekhez képest 51 százalékkal magasabb a nyári szálláshelyek foglaltsága. Továbbra is Horvátország a legnépszerûbb külföldi úticél, a legkedveltebb városok Medulin, Vir és Zadar. Egyre többen terveznek romániai utazást is, õk legtöbbször a parajdi sóbányát és a székely üdülõvárost, Szovátát veszik célba – mondta a Szallas.hu ügyvezetõje a közlemény szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!