2024. április 24. Szerda, György.
 
Megkezdte mûködését a nemzeti közmûszolgáltatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-05 09:14:22
Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban – jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

Németh Lászlóné a nemzeti közszolgáltatás hazai ügyfélszolgálati hálózatának átadásán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az immár országos lakossági gázszolgáltatóvá vált Fõgáz Zrt. saját és a postai ügyfélszolgálatokon, összesen 300 helyen várja az költségeik csökkentésére törekvõ, átjelentkezni kívánó fogyasztókat.

Utalt rá: a nemzeti közszolgáltatás lényege, hogy a nonprofit alapú, az ellátásbiztonságot és a fogyasztók érdekeit szem elõtt tartó, takarékos mûködéssel folytatódhat a rezsicsökkentés, amelynek hatására Magyarországon a földgáz és az áram ára az egyik legalacsonyabb lett az Európai Unióban.

Németh Lászlóné arra az újságírói kérdésre, hogyan kínálhat kedvezõbb gázárat az új szolgáltató a régieknél, azt válaszolta: a lakossági, kisvállalkozói körben a mérõórák nagysága befolyásolja a díjat, ezeket a berendezéseket kisebbekre tervezik cserélni.

Horváth Péter, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az ENKSZ-hez tartozó Fõgáz tevékenységének kiterjesztésével az ország bármely pontján élõ fogyasztó számára megteremtették a lehetõségét, hogy dönthessen a szolgáltatóváltásról, a nemzeti közmûszolgáltatáshoz való csatlakozásról.

Kiemelte, gyors, egyszerû ügyintézést kínálnak, s abban bíznak, hogy az év végére a magyarországi fogyasztóknak több mint felét már a Fõgáz fogja kiszolgálni. Megjegyezte, már az elsõ nap sokan jelezték átlépési igényüket.

Szólt arról is, hogy a következõ lépés a villamosenergia-szolgáltatás lesz, amely a tervek szerint 2016 januárjában indul, késõbb pedig a távhõszolgáltatásban szeretnének alternatívát kínálni. Hozzátette, hogy utóbbival kapcsolatban folynak az elõkészületek, a következõ hónapokban “átvizsgálják” a hazai távhõszolgáltatókat és termelõket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!