2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A sárkánytojástól gyermekkorunk ízvilágáig – 10 féle csokitojást teszteltünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-05 09:17:00
Milyen a kõolajszármazék ízû csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övezõ gázfelhõt? Munkatársaink megadják a választ!

A termékteszten öt kollégánk véleményét kértük ki a csokitojásokkal kapcsolatban. A termékeket 1-10 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát kóstolják.

A lista legalján a kakaós tejbevonómassza Nicole choco csokitojás végzett, ugyanakkor ezért a termékért fizettünk a legkevesebbet, a 15 grammos édesség 65 forintba került. – Méretes, olyan mint egy tyúktojás, küllemre biztató, viszont az íze csalódás. Ennek az íznek az eléréséhez kakaót keverhettek ki tejporral – vélekedett a termékrõl egyik kollégánk, akinek a többi tesztelõ is osztotta a véleményét. – Fúj, ez a mélypont, nagyon rossz, mintha valami romlott lenne benne – mondta másikuk. De akadt olyan kóstoló is, aki szerint az a legrosszabb ebben a csokitojásban, hogy beleragad az ember fogába. (16 pont)

Szerkesztõségi tesztünk utolsó elõtti helyén a tojástartóban árult, vegyes, tejcsoki tojás végzett, amelyet 299 forintért sikerült beszereznünk. Ezért az árért viszont hat darab, 15 grammos csokit kaptunk. – Csokimassza szagú, az egész csupa mûanyag. Ezt annak ajándékoznám, aki minden évben eljön meglocsolni, annak ellenére, hogy nem látom szívesen – jelentette ki kolléganõnk. Egy másik tesztelõnk szerint gyanúsak a fehér lerakódások a törés mentén az íze pedig rettentõen rossz, úgy fogalmazott: csípi az ember nyelvét. (21 pont)

Fotó: Matey István ©

Terméktesztünkön két termék, megosztva érte el a hetedik helyezést. A virág mintás tejbevonómassza csokitojás és a Tibi tojás ugyanis azonos pontszámot kapott a kóstolóktól. Elõbbibõl 65 forintba került egy 15 grammos tojás, míg a Tibibõl egy 600 grammos csomagért 649 forintot fizettünk. – Lufi illatú és csípõs, ez borzasztó – fakadt ki egyik tesztelõnk a tejbevonómassza tojás kóstolása után, de mások sem voltak elragadtatva attól a terméktõl. – A gyártó még lehet nem látott igazi tyúktojást, mert ez eléggé távol áll attól. Az íze a gyerekkorom világát idézi, nem rossz, de nem is okoz maradandó élményt Hol van az igazi tejcsoki íz? – tette fel a kérdést kollégánk. Akadt, aki szerint ennek a terméknek kifejezetten fûrészes az íze és sajátos mellékízt hagy az ember szájában. (22 pont)

- Borzasztó az illata, biztosan nem látott még kakaóbabot és kicsit savanykás is. Az egyetlen pozitívuma, hogy ropog – jegyezte meg a Tibi csokiról egyik alanyunk, de mások is a kakaótartalmat hiányolták ebbõl a termékbõl. Egy másik munkatársunk szerint kinézetre biztató, ízre viszont kevésbé meggyõzõ ez a tojás. Úgy fogalmazott, ezt a tojást úgy hozhatták létre, hogy a porcukrot és az olcsó kakaót összepréselték. (22 pont)

A 15 grammos robbanócukorkás Nestlé csokitojás darabjáért 99 forintot kértek az üzletben. – Ez az a termék, amire a Magyar Fogorvosok Egyesülete azt mondaná, hogy erõsen tiltott termék, ugyanis a benne lévõ pattogós cukor biztosan nem tesz jót a fogaknak. Egy közepes minõségû csokit próbáltak a robbanócukorkával felturbózni, de nem sikerült – vélekedett munkatársunk. Akadt olyan kolléganõnk akinek viszont ez a termék elnyerte a tetszését: ebben mi van? Elsõnek olyan, mint a karamella, de nem az. Ez robbanócukor. Imádom. (28 pont)

Fotó: Matey István ©

A Nestlé másik terméke, a Nesquik csokitojás 89 forintba került, ugyanakkor ezért az árért egy 10 grammos tojást kaptunk, az íze pedig megosztotta a tesztelõket. – Érzek benne valamit, de nem tudom mi az, kicsit a vegyi anyagokra emlékeztet, a csoki pedig feltapad az ember szájpadlására, nem gyõzött meg, annak ellenére, hogy kinézetre nagyon látványos – hangsúlyozta egyikük. – Úgy fest, mint a Jupiter felszínén gomolygó gázfelhõ, nem rossz, kellemes az íze – elemezte a tojást kollégánk. (29 pont)

A Boci csokoládéjának ízvilága sem gyõzte meg a szerkesztõséget, többen pedig egy sárkánytojást véltek felfedezni az alakjában. – Jót várok ettõl a csokitól, úgy néz ki mint egy nagyobb sárkánytojás, az illata viszont nem túl biztató. Az íze pedig…elsõ harapásra a Bocira emlékeztet, de szerintem ez csak egy olcsó kakaós tejbevonómassza – mondta egyik kolléganõnk miután megkóstolt a termékbõl egy darabot. Egy másik tesztelõnk szerint ennek a csokinak bizarr az illata, az íze pedig kesernyés. (30 pont)

Terméktesztünk harmadik helyén a Figaró márka Happy Eggs tojása végzett. Ebbõl a termékbõl egy 100 grammos csomag 399 forintba került. – Pici, a fürjtojásra emlékeztet, az illata gyümölcsös és túrós egyszerre, eléggé édes, de nem rossz – vélekedett munkatársunk. Egy kolléganõnk szerint viszont pocsék az íze, õ kõolajszármazék utóízt vélt felfedezni ebben a termékben, akármilyen íze is van a kõolajnak. Egy másik munkatársunk szerint viszont a csoki ízei jól harmonizálnak és a banán ízvilágát is sikerült eltalálni. (32 pont)

Fotó: Matey István ©

A dobogó második fokára a Milka csokitojás léphet fel, viszont összességében ezért a termékért fizettünk a legtöbbet. A 75 grammnyi csokoládét tartalmazó csomagért 449 forintot kellett kivegyünk a pénztárcánkból. – Ez inkább nyúlbogyó, mint tojás, de tetszetõs. A belsejében finom a töltelék, ha jól érzem, karamellás – állapította meg kóstolónk. – A robbanócukorka pattog a nyelvemen, a torkomon. Jajj de bulis! És ennek a csokija eddig a legfinomabb – mondta egy másik tesztelõnk. Egy kolléganõnk szintén a roppanós érzést nevezte meg a termék elõnyének. – Annak ellenére, hogy töltött, nagyon finom. Ezt tuti imádnák a gyerekek, pattog a nyelvemen és közben a fülemben is hallom, de király. Csipkedi a nyelvem – mondta. (36 pont)

Szerkesztõségi tesztünk legjobb eredményét a Kinder tojás érte el. A 20 grammos tojásért 168 forintot kértek tõlünk a boltban. Rögtön fel lehet ismerni, ez a Kinder tojás. Nagyon szeretem, mert selymesen lágy és nincs utóíze. Kinder-párti vagyok, mert a gyerekkoromat idézi fel, lehet, hogy az emlékek szépítik meg ennek a csokitojásnak az ízét – elmélkedett kolléganõnk, ugyanakkor ez volt az egyetlen termék, amirõl mindenki pozitívan nyilatkozott. – Finom, krémes ahogy a kétféle csoki keveredik. Ezt a csokit úgy érdemes enni, hogy nem rágjuk, hanem szopogatjuk – javasolta munkatársunk. (42 pont)

A végeredmény:
Kinder tojás (42 pont)
Milka csokitojás (36 pont)
Figaró Happy Eggs (23 pont)
Boci csokitojás (30 pont)
Nesquik csokitojás (29 pont)
Robbanócukorkás Nestlé csokitojás (28 pont)
Tibi csokitojás (22 pont)
Tejbevonómassza csokitojás (22 pont)
Vegyes tejcsoki tojás (21 pont)
Nicole choco csokitojás (16 pont)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!