2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
6 álláskeresési tipp, amely segít visszaszerezni a lelkesedésünket!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-07 09:25:44
Amikor az álláskeresés hetekig, hónapokig, netalán évekig is elhúzódik és még mindig nem érezzük közelebb magunkat egy jó álláshoz, mint mikor nekikezdtünk, akkor nagyon könnyen elmegy az embernek a kedve mindentõl.

Még akkor is azonban, ha nem azt kapjuk amit reméltünk, nincs itt az ideje a feladásnak! Annak érdekében, hogy továbbra is motiváltak és koncentráltak maradhassunk a CareerBuilder cikke alapján összegyûjtöttünk 6 tippet, ami segítségünkre lehet ilyenkor!
1. Tekintsünk az álláskeresésre úgy, mint egy munkára

A munkanélküliséggel gyakran együtt jár a céltalanság érzés is. Nincs meg a mindennapi rutin, ami miatt folyamatosan fogy a motivációnk is, mivel minden egyes nappal emlékeztetve vagyunk, hogy nincs munkánk. A megoldás erre az, ha úgy tekintünk az álláskeresésre mint egy valós munkára. Keljünk fel minden nap egy meghatározott idõben, öltözzünk fel. Készítsünk egy idõbeosztást, amiben szerepeljen az e-mailek átolvasása, telefonálás, interjú, álláskeresési tippek olvasása, állásportálokon való keresés és jelentkezés, idegen nyelvû felkészülés, stb. Legyenek pontokba szedve minden napra és mindig ellenõrizzük le, hogy megcsináltuk-e. Amikor az aznapi teendõket megcsináltuk, akkor utána nekiállhatunk pihenni, mozogni, vagy amit épp szeretünk csinálni.

A feladatokat azonban tényleg minden nap végezzük el úgy, mintha a fõnökünk állna mögöttünk! Koncentráljunk a feladatainkra, és ne iktassunk be egy kis házi teendõt, vagy játékot közben.

ÉRDEKES: Álláskeresõi kifogások: így biztosan nem fog sikerülni!
2. Mozduljunk ki!

Ugyanolyan fontos, hogy elérhetõek legyünk online, mint amennyire fontos, hogy mozduljunk ki otthonról! Nem csak a lelkesedésünkben, de a piacképességünkben is segít! Iratkozzunk be egy tanfolyamra, menjünk el az állásbörzékre, konferenciákra, workshopokra, különbözõ szemináriumokra, ahol új emberekkel, új ötletekkel találkozhatunk. Csatlakozhatunk különbözõ szakmai szövetségekhez, ahol frissen tudjuk tartani a tudásunkat. Önkéntes munkát is vállalhatunk, ami fejleszti a kommunikációnkat.
3. Legyünk proaktívak

Ne várjunk arra, hogy majd bekopogtat hozzánk a lehetõség. Vegyük át a kezdeményezést és kopogtassunk mi a lehetõségek ajtaján. Más szóval, még ha álmaink cége nem is hirdet meg nyitott pozíciót, akkor is vegyük fel vele a kapcsolatot és fejezzük ki, hogy mennyire szeretnénk ott elhelyezkedni.
4. Kövessük nyomon a fejlõdésünket

Amikor úgy érezzük nem tartunk semerre, hagyjunk egy kis idõt arra, hogy kialakítsuk a saját módszerünket önmagunk nyomon követésére. Írjunk listát a rövid-, és hosszú távú céljainkról az álláskeresésre való tekintettel és minden nap dolgozzunk ezen a listán. Például elõre döntsük el hány állást fogunk megpályázni a héten, vagy a hónapban. Írjuk össze hány konferenciára, állásbörzére fogunk ellátogatni. Késõbb nézzük vissza és írjuk fel, hogy melyek valósultak meg a céljaink közül. Ezáltal lesz egy kézzelfogható bizonyítékunk önmagunknak, hogy folyamatosan cselekszünk, elõrehaladunk, és ez segít motiváltnak maradni az álláskereséskor.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
5.  Szélesítsük a látóterünket

A teljes állású munka nem az egyedüli lehetõség. A keresésünkkor figyelembe vehetjük a részmunkaidõs, távmunkás, vagy projekt szerzõdéses munkaköröket is, de akár elgondolkozhatunk a szabadúszó lehetõségben is.
6.  Lazítás, feltöltõdés, újrakezdés

Ha a munkakeresés veszi át az uralmat az életünk felett, akkor biztosan rövid idõn belül ki fogunk égni. Engedjük meg magunknak a szünetet este és hétvégén. Egy kis változatosság, új helyek felfedezése új perspektívát adhat a kereséshez és a karrierünkhöz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!