2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hogyan pályázzunk meg egy állást cégen belül?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-07 09:41:50
Nagyobb cégeknél szokásos eljárás, hogy egy-egy pozíciót cégen belül hirdetnek meg. Jó lehetõség ez minden munkavállalónak, aki a jelenlegi pozíciójából tovább- vagy feljebb lépne.

A belsõ álláspályázat szabályai ilyenkor kissé eltérnek a „klasszikus” álláskereséstõl.
1. Álláspályázat írása

A cég HR-esei már ismerik az önéletrajzod, de az is lehet, hogy többéves példány van náluk, amit még a céghez belépésedkor kértek tõled. Ezért az önéletrajzod frissítsd, az azóta megszerzett tapasztalatokat, céges belsõ kapcsolatrendszeredet írd le. Pl. elõny lehet, ha az új pozíció olyan csapatban van, akikkel napi szinten együtt dolgozol a jelenlegi pozíciódból.

ÉRDEKES: Egy cég több álláshirdetésére jelentkezni? Ezt is lehet!

Fontos a motiváció: miért akarod a jelenlegi helyedet egy másikra cserélni? Erre olyan válaszokat kell megfogalmazni, ami nem hat negatívan. Nem panaszkodhatsz arra, hogy unalmas a munkád, nem jössz ki a fõnökkel, mert ha esetleg nem te nyered a pozíciót, a jövõben ezek kellemetlenül érintenek. Jó motiváció lehet a feljebblépés, a friss végzettségedhez jobban passzoló pozíció, vagy a sokéves tapasztalat a cégednél, ami alapján jól látod a folyamatokat. Az, hogy a megpályázott pozíció magasabb, mint a jelenlegi, és fontos lenne a karriered szempontjából, szintén vállalható érv, de bánj vele óvatosan: ne sugalld semmilyen módon, hogy a jelenlegi pozícióddal nem vagy elégedett.

Jó lehetõség a belsõ pályázat, ha egy alacsonyabb pozíciót vállaltál a cégnél, mert szükséged volt a bevételre, de a végzettséged, nyelvtudásod, régebbi tapasztalataid alapján alkalmas lennél a meghirdetett pozícióra. (Láttam ilyen pozitív példákat: pl. raktáros fizikai munkás, akinek egyébként közgazdász diplomája volt, marketinges területen kapott állást, egy másik cégnél egy szerelõ a cég egy új üzletágát építhette fel, mert tudása, végzettsége alkalmassá tette erre.)
2. Vedd komolyan!

Nagy hiba az ilyen állásokat félvállról kezelni, mondván „úgyis ismernek, évek óta itt vagyok, megérdemlem”. Az ilyen pozíciókra is többen pályáznak, itt is verseny van!
3. Ugyanúgy meg kell felelni, mint külsõ álláskeresésnél!

A cégkultúrának már megfeleltél egyszer, a HR-esek kérdése ilyenkor az, hogy az új pozícióra megfelelsz-e? Ezért az új pozícióhoz szükséges meglévõ készségeidet, tudásodat, tapasztalatodat ugyanolyan pontosan és részletesen le kell írni, mint külsõ álláspályázatban. Állásinterjúra is készülni kell, fõleg a szakterületbõl, az adott részleg folyamataiból.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
4. A jelenlegi fõnököddel beszéld meg!

Kellemetlen meglepetésként érheti, ha a tudta nélkül pályázol, és ez sértõ is lehet rá nézve. Ezért beszéld meg vele õszintén, miért szeretnéd megpályázni ezt a pozíciót, és még az is lehet, hogy támogat benne, segít a pályázat összeállításában, tanácsokkal lát el, jó referenciával segíti a jelentkezésed.
5. Egyszerre csak egy pozícióra pályázz!

Ha több pozíciót hirdetnek, azok közül valószínûleg lesz egy, amire kifejezetten jó motivációs és egyéb érveket tudsz összeállítani. Érdemes minden szóbajöhetõ pozíciónál végignézni, mivel érvelnél magad mellett. Ahová a legerõsebb pályázati anyagot tudod összeállítani, azt kell megpályázni! Ha bizonytalan vagy, esetleg a jelenlegi fõnöködtõl is kérhetsz tanácsot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!