2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Telt ház a szállodákbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-07 10:22:21
Az utazási kedv magasabb mint tavaly, az átlagköltés viszont kevesebb.

Picit korán van az idén húsvét, még igazán nincs banánérlelõ meleg sem. Azok a vidéki gyógy- és wellness-szállodák a legkeresettebbek, amelyek fürdési és akár beltéri sportolási lehetõséget biztosítanak, amihez kültéri kirándulások, szabadidõs programok, biciklizés is kapcsolódik – fejtegette Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Az utazási irodáknál idõben kopogtattak a pihenni vágyók. Akiknek idejük, kedvük, és legfõképpen pénzük volt, biztosra mentek.

– A legjelentõsebb igény a belföldi wellnesshétvége iránt volt. Az egész család (sokaknál a nagyszülõk is beletartoznak a körbe) együtt utazik – reagált Bicsérdy Rita, a nyíregyházi és kisvárdai Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetõje.

– Egyaránt népszerûek a hegyvidéki és a dunántúli wellness-szállodák. Az utazási kedv magasabb mint tavaly, az átlagköltés viszont kevesebb.

A három-négy nap számít átlagos foglalásnak ilyentájt. Sok szálloda azt is jelezte, hogy magas a visszatérõ és törzsvendégek aránya.
Kölni helyett akár kölni út

A vidéki gyógy- és wellness-szállodák a legkeresettebbek az elõttünk álló hosszú, húsvéti hétvégén. Tele vannak a húsvéti hétvégére a vidéki wellness- és gyógyszállodák – jegyezte meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Niklai Ákos közölte: a családok többsége három-négy napra foglalt szállást.

– A szállodák a hosszú, húsvéti hétvégén rendkívül népszerûek, szinte mindegyik megtelt. Sok vendég már hetekkel ezelõtt lefoglalta a szobát, úgyhogy nagyon optimisták vagyunk.
Nincs banánérlelõ meleg

A hazai, fõként wellness-szállodák kiválóan alkalmasak arra, hogy a családok aprajának és nagyjának megfelelõ elhelyezést, sportolást, fürdést és étkezést is biztosítsanak. Picit korán van az idén húsvét, még igazán nincs banánérlelõ meleg sem. Azok a vidéki gyógy- és wellness-szállodák a legkeresettebbek, amelyek fürdési és akár beltéri sportolási lehetõséget biztosítanak, amihez kültéri kirándulások, szabadidõs programok, biciklizés is kapcsolódik – fejtegette Niklai Ákos.

– Az utazási irodáknál idõben kopogtattak a pihenni vágyók. Akiknek idejük, kedvük, és legfõképpen pénzük volt, biztosra mentek. A legjelentõsebb igény a belföldi wellnesshétvége iránt volt. Az egész család (sokaknál a nagyszülõk is beletartoznak a körbe) együtt utazik – reagált Bicsérdy Rita, a nyíregyházi és kisvárdai Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetõje. – Egyaránt népszerûek a hegyvidéki és a dunántúli wellness-szállodák. Az utazási kedv magasabb, mint tavaly, az átlagköltés viszont kevesebb. Nagyon sokan használják fel SZÉP-kártyájukat. Ebben az évben is sok munkáltató kapja vissza a bennragadt értéket, ugyanakkor a kártya segítségével az esztendõ bármelyik napjára tudnak üdülést foglalni.
Tengerparti kikapcsolódás

– Sokan választják a külföldi felüdülést is. Kedveltek a városlátogatások, valamint a kellemes meleget nyújtó tengerparti kikapcsolódások. Egyiptom, Jordánia és Dubaj felkapott, és az egzotikus úti célokat is igénybe vették. A megyében népszerûek a debreceni indulású charterjáratok, melyek a török Riviérára, a bolgár tengerpartra, Korfu és Kréta szigetére, valamint a Vörös-tenger menti Hurghadára repíti el a tengerek szerelmeseit. Kölni helyett akár kölni útra is befizethettek.
Három-négy nap az átlag

– Ezek a helyek gyorsan telítõdnek, így utána már csupán a budapesti indulás marad. Az utazni vágyók ebben az esetben élnek a háztól házig transzfer szolgáltatásokkal, ami kényelmes megoldás. Egyébként az emberek rájöttek, hogy az elõfoglalási kedvezményekkel jobban járnak. A last minute utaknál csak a megmaradt helyekbõl tudnak válogatni – jegyezte meg Bicsérdy Rita.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a húsvéti idõszakot illetõen hozzáfûzte: a három-négy nap számít átlagos foglalásnak. Sok szálloda azt is jelezte, hogy magas a visszatérõ és törzsvendégek aránya, tehát ha jól érzik magukat, egy következõ hosszabb hétvégén is szívesen visszamennek a szállodába.

- Ladányi Tóth Lajos -Hollókõ áll a toplista élén

A trivago.hu utazási weboldal a közelgõ ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken; az öt település hagyományõrzõ programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést – a listán a legnépszerûbb Hollókõ lett. Hollókõ kicsi, de annál híresebb faluja az egyetlen az országban, amely szerepel az UNESCO Világörökség listáján.

A listán a 2. legnépszerûbb Szentendre lett, a 3. helyen Gödöllõ végzett, Eger zárt a 4. helyen, míg az 5. helyet Kecskemét szerezte meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!