2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Felkészítik a motorosokat a szezonraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-10 08:10:53
Az összes tavalyi közúti baleset 4 százalékában voltak motorosok érintettek.

Mivel télire a legtöbb motoros garázsba teszi a „vasat”, ilyenkor tavasszal nem árt a gépeket átnézni, a motorosoknak pedig feleleveníteni a motorozás tudományát. Errõl Szabó József, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt annak kapcsán, hogy szombaton fõleg motorosoknak egy a szezonra felkészítõ rendezvényt tartanak a Bartók Béla út végén lévõ vizsgabázison. Reggel 9-tõl délig nemcsak a hirtelen kanyarodást, kikerülést, hanem a fékpadot, vagy akár a motor szimulátort is ki lehet próbálni. Aki akar, KRESZ-tesztlapot tölthet ki és az is kiderülhet, hogy mit kell még felszerelni a jármûre – tette hozzá Szabó Tamás Bálint, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának vezetõje.
Odafigyelést!

– Az összes sérüléssel végzõdött tavalyi közúti baleset 4 százalékában voltak országszerte motorosok érintettek. Hajdú-Biharban 2014-ben kevesebb motoros okozott balesetet mint egy évvel korábban. Ugyanakkor azon balesetek száma nem csökkent, amelyben motoros volt a szenvedõ fél megyénkben – jelentette ki Szabó József, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ezért a szakember minden a közlekedésben résztvevõt, fõleg a kamionosokat arra kérte, hogy figyeljenek oda a motorosokra.

Balogh Zoltán, a Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületének elnöke arról számolt be, hogy egy-egy ilyen tavaszi felkészítésre hívásukra több száz motoros szokott megjelenni.


Suba István rendõr fõhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság titkára hangsúlyozta, hogy egy 20 ezer forint értékû közlekedésbiztonságra költhetõ vásárlási utalványt sorsolnak ki azok között a motorosok között akik végigmennek a vezetéstechnikai pályán, illetve a KRESZ-tesztet legfeljebb két hibaponttal töltik ki.
Motoros túrák

Az is elhangzott, hogy a közeljövõben Debrecenbõl több motoros túrát is indítanak. Április 18-án Romániába, Nagybányára lesz kirándulás, ahol szakemberek vezetéstechnikai felkészítõt tartanak az ottani motoros szervezetek tagjainak.

Április 26-án a csoportos vezetést oly módon fogják gyakorolni a motorosok, hogy Nyíregyháza-Sóstóra, a skanzenbe tesznek túrát. A két keréken érkezõk ott a balesetben sérülteknek véradást tartanak.


A május 8-án kezdõdõ hétvégére olyan nagyszabású figyelemfelkeltõ motoros túrát szervez 12 magyar, illetve román motoros egyesület, amelyre több száz motorost várnak. Ennek során Debrecenbõl elõbb Zilahra, onnan Nagybányára, Szatmárnémetibe, majd Nagykárolyra mennek. Az elsõ nap végén Tasnádon éjszakáznak. Szombaton Érmihályfalván keresztül érkeznek Magyarországra, majd Debrecen és Berettyóújfalu érintésével Füzesgyarmat lesz a végállomás. Vasárnap Nagyváradon zárul a program.

Május 23-án az ország minden részébõl, így Hajdú-Biharból is a Hungaroringre indulnak a motorosok, ahol közlekedésbiztonsági nyílt nap lesz. Körbemennek a híres aszfaltcsíkon is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!