2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A gyerekek sportágválasztását segítõ program indulForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 09:51:13
A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elõsegítõ programot indít a sportért felelõs államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) együttmûködve.

Ennek keretében elsõ lépésként húsz nagyvárosban tartanak majd sportágválasztó rendezvényeket, június 3-ig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen. Ezeken a rendezvényeken a 16 kiemelt sportág, a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselõi, szakosztályai tarthatnak bemutatót az iskoláknak, gyerekeknek. Az elsõ állomás Pécsen lesz a jövõ hét végén.

A Nemzeti Sportfejlesztés új programjának elsõ rendezvényét megelõzõ csütörtöki sajtótájékoztatón Simicskó István sportért felelõs államtitkár az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában kiemelte, a sportbarát kormányzat már eddig is tett az ép testben ép lélek-alapelv megvalósulásáért, és a mostani kezdeményezéssel is lehetõséget kíván teremteni a fiataloknak arra, hogy sportolni tudjanak. Hangsúlyozta, a program által az iskolások olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, amelyekkel eddig nem tudtak, s az intézményekben lehetõség nyílik majd ezek mûvelésére.

A most induló kezdeményezés épp ezért nem csak a sportokkal való ismerkedésre ad lehetõséget, kezdésként ugyanis tíz sportág szövetsége vállalta, hogy sporteszközöket is nyújt a programhoz, és az érdeklõdõ tanintézmények rendelkezésére bocsátja õket.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tervek szerint országos lefedettségû lesz a program, és a lehetõ legtöbb helyszínre eljut.

Pölöskei Gáborné, az Emberi Erõforrások Minisztériumának a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelõs helyettes államtitkára szerint modellértékû kezdeményezés a Sport legyen a Tied! program. A sportoláshoz, mint mondta, a helyszín – a tornaterem, a pálya – nem elég, a szükséges eszközök is kellenek, és az azok használatához elengedhetetlen tudást is biztosítani kell, márpedig ez a komplex program mindezt együtt kívánja nyújtani. Hangsúlyozta, a köznevelés számára is fontos a kezdeményezés, mivel szerinte a jó sportoló jó tanulmányi eredményekre is képes.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy az MDSZ koordinálhatja a program megvalósulását, s ezáltal lehetõséget teremthet a gyerekeknek a sportolásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!