2022. augusztus 17. Szerda, Jácint.
 
Magyarországi kórházi beruházásokat támogat az Európai UnióForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 10:07:03
Több mint 160 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) uniós támogatást hagyott jóvá csütörtökön magyarországi egészségügyi beruházásokra az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület közleményébõl kiderül, hogy a támogatást még az elõzõ, a 2007 és 2013 közötti pénzügyi idõszak keretébõl ítélte meg a bizottság. Ez azt jelenti, hogy korábban indult, már folyamatban lévõ, illetve magyar forrásokból akár már meg is valósult beruházásokhoz hagyták jóvá pénz kifizetését Magyarországnak az unió regionális fejlesztési alapjából, amely az összes költség 85 százalékát állja.

Nyíregyházán az új kórházkomplexum építését támogatja az Európai Unió; az 56 millió eurós beruházáshoz 44 millióval járulva hozzá. Szegeden a városi klinikai központ 54 millió eurós bõvítéséhez szavazott meg a brüsszeli testület 43 millió eurót. A harmadik és negyedik projektben a pécsi és a kaposvári kórház korszerûsítését, bõvítését, utóbbi esetében pedig sürgõsségi központ kialakítását is támogatja az EU; elõbbit 39 millió, utóbbit 35 millió euróval.

Az Európai Bizottság csak az úgynevezett nagyprojekteket hagyja jóvá közvetlenül, amelyek bruttó beruházási értéke meghaladja az ötvenmillió eurót, az ennél kisebb projektekrõl regionális vagy tagállami szinten születik döntés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!