2024. április 24. Szerda, György.
 
Becsey Zsolt: 600 milliárd forintból fejleszti a gyorsforgalmi úthálózatot a kormányForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 10:13:31
Gyorsítaná a közlekedési beruházásokat a kormány, ezekre magyar forrásból 600 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte a közlekedésért felelõs helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli mûsorában.

Becsey Zsolt elmondta, a mintegy 600 milliárd forintos keret azon megyei jogú városok, fontos ipari centrumok, valamint az országhatárok gyorsforgalmi úti bekötésére szolgál, amelyeket – különbözõ jogszabályi elõírások miatt – nem lehet uniós forrásból fedezni.

Jelezte, a következõ hét év európai uniós forrásainak nagy részét vasútfejlesztésre kell fordítani. Azoknál a beruházásoknál tudnak európai uniós forrást igénybe venni, ahol az utak a transzeurópai hálózatba kapcsolódnak; máshol hazai pénzre van szükség – tette hozzá.

A helyettes államtitkár a magyar forrásból bekötendõ városok között említette Sopront, Kaposvárt, Zalaegerszeget, Salgótarjánt, Egert, Ózdot, Békéscsabát. Tájékoztatása szerint az útfejlesztési tervek között szerepel még Esztergomnak az M1-es autópályával való összekötése is.

Becsey Zsolt emlékeztetett a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki bejelentésére. Lázár János akkor azt mondta, jogszabálycsomagot terjesztenek a parlament elé, amely a közlekedési beruházások felgyorsítását célozza. Ennek lényege, hogy az átlagosan 6,5 évig tartó projektek 2,5 év alatt megvalósuljanak – ismertette. Közölte, a kormány mintegy 350 kilométer út megépítésérõl is döntött, ezek összértéke 580-600 milliárd forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!