2023. június 3. Szombat, Klotild.
 
Brókerbotrány – A Buda-Cash károsultjai keddig adhatják be hitelezõi igényeiketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 10:33:39
A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására április 14-éig, keddig van lehetõségük az ügyfeleknek, a kedden postára adott igénybejelentést még befogadja a felszámoló.

A brókercég felszámolását a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. felszámoló biztosa végzi. A cég székhelye a közelmúltban megváltozott, de mind az új címre – 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. -, mind a régire – 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. – küldött igénybejelentések megérkeznek a felszámolóhoz, mivel a Magyar Postával kötött szerzõdés alapján a leveleket átirányítják az új székhely címére. Az igénybejelentés a Buda-Cash címére is feladható.

A hitelezõi igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelezõ.

Még egy határidõre kell figyelniük az ügyfeleknek: a követelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidõ április 24-én jár le.

Célszerû az ügyfeleknek a Befektetõ-védelmi Alaphoz (Beva) is benyújtani a kártalanítási kérelmüket. Erre 2015. március 27-tõl számítva egy éven keresztül van lehetõségük. Az ehhez szükséges nyomtatvány letölthetõ a Beva honlapjáról is.

A Beva az érdemi elbírálást akkor tudja megkezdeni, ha a Buda-Cash felszámolójától megkapja a kártalanítás megállapításához szükséges adatokat. A felszámoló az ügyfélköveteléseket egyezteti az ügyfelekkel, és felméri a meglévõ és kiadható ügyfélvagyont. A PSFN pénteki tájékoztatása szerint azonban az egyeztetés még nem zárult le az érintett, mintegy 16 ezer ügyféllel. Az ügyben bûnügyi vizsgálat is folyik, és mivel a Buda-Cash vagyona bûnügyi zár alatt áll, azzal a felszámoló nem tud rendelkezni, így az ügyfélvagyon kiadása jelenleg nem lehetséges.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!