2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Ki végzett a szexmunkásokkal?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-15 12:10:19
Úgy néz ki, sorozatgyilkos ölhetett prostituáltakat a 4-es fõúton.

A püspökladányi V. Zoltánné 2007-ben a 4-es fõút mellett árulta testét, egy nap viszont nem tért haza. Nem is kereste senki, mivel a 34 éves asszony nem tartotta a kapcsolatot három, az apjukkal élõ gyermekével. Egyik családtagja késõbb mégis hiányolni kezdte, ekkor jelentették be a nõ eltûnését. A nyomozók meg is találták, csakhogy az asszony akkor, 2011-ben már halott volt – tudhattuk meg a rendõrségtõl.

Fotó: AFP ©

Ugyanakkor nem ez volt az elsõ eset, hogy prostituáltat gyilkoltak megyénkben. A rendõrség most a lakosság segítségét kéri a gyilkos(ok) megtaláláshoz. Az elmúlt 23 évben összesen öt kéjnõt öltek meg a megye útjai mellett. A nyomozókban az is felmerült, hogy egy sorozatgyilkos végzett az út szélén dolgozó nõkkel.

Az elsõ, a 4-es fõút mellett történt gyilkosságig egészen 1992-ig kell visszamenjünk az idõben. Volt, akit láttak beszállni egy piros gépkocsiba, de soha többé nem hallottak róla. A 2010-ben a pallagi elágazás közelében megölt örömlány ügyében is várat magára az eredményes felderítés.

A téglási Nagy Imréné Csiki Éva a rendõrség adatai szerint züllött életet élt, sokat italozott és minden gátlás nélkül ismerkedett a férfiakkal. A 30 éves nõ a testével keresete a kenyerét, aztán egy nap – 1992-õt írtunk – eltûnt. A nagynénjének azt mondta, Debrecenbe utazik vonattal, mert talált egy férfit, aki jól fizetõ, olaszországi munkát ígért neki, de az állomáson már senki nem látta.

Fotó: AFP ©

Nem sokkal késõbb kertészeti munkát végeztek a lezárt téglási temetõnél. A munkások akkor találták meg a nõ testét, pontosabban a torzóját. Ugyanis egy fej és alkarok nélküli, derékban kettévágott nõi hullára bukkantak. A nyomozók úgy fogalmaztak, a nõt úgy darabolták fel, mint a sertéseket szokták. Ahogy a Naplónak mondták, a komolyabb anatómiai ismeretekkel rendelkezõ tettes a darabolás közben folyamatosan moshatta a csonkokat, a testben ugyanis szinte nem maradt vér, illetve a megtalált részeken nincs nyoma halálos sérüléssel járó behatásnak. Két hónappal késõbb, a holttest megtalálásának helyétõl mindössze 600 méterre egy nõi koponyára bukkantak a Téglás és Bököny közötti út menti árokban, valószínûleg a meggyilkolt prostituálté lehetett. A rendõrség ekkor azt közölte, hogy korábban nem volt hazánkban olyan bûnözõ, aki örömlányokat darabolt volna. A nõ gyilkosa azóta sincs meg.
Eltûntként keresik

A következõ ismert gyilkosság 18 évvel késõbb következett be. A még eltûnésekor kiskorú Tyukodi Angéla Karcag külterületén, az autópihenõ környékén várta a szexéhes férfiakat. Aztán május 22-én este a barátja biciklivel ment a lányért, de csak azt látta, ahogy az beszáll egy piros autóba, ami Debrecen felé vette az irányt. Azóta senki nem tud Angéla hollétérõl, a rendõrség eltûntként keresi.

Fotó: AFP ©

Egy hónap sem telt el, amikor a rendõrök egy halott prostituáltat találtak a 4-es fõút pallagi elágazásánál. Információik szerint a 24 éves P. Piroska június 19-én 17 óra 22 perckor még hívást fogadott mobiltelefonján, húsz perc múlva viszont már halott volt. Az áldozatot megkéselték. A rendõrök a helyszíni szemlét, az adatgyûjtést és a tanúk meghallgatását követõen emberölés gyanújával õrizetbe vettek egy közelben lakó nõt és férfit, ám ezen a szálon késõbb nem sikerült elõrébb jutni.

Ismét csak egy hónap telt el és újabb holttestre bukkantak az út szélén. A bucsai L. Erzsébet Tyukodi Angélához hasonlóan, Karcagon árulta a testét. A 24 éves nõ augusztus 20-án egy helyi kocsmában töltötte az idõt, majd este 9 körül egyedül távozott az ivóból. A holttestére másnap bukkantak rá a Karcagot Bucsával összekötõ út mentén.

Fotó: AFP ©

Petõfi Attila vezérõrnagy, az Országos Rendõr-fõkapitányság kiemelt életellenes ügyeket felderítõ fõosztályának vezetõje a Zsaru Magazinnak úgy nyilatkozott: vizsgálják, hogy az esetek között van-e összefüggés, de egyelõre nincs konkrét gyanúsítottjuk. Mint mondta, az idõ múlása és az, hogy a helyszínek nagyon nyomszegények voltak, alaposan megnehezíti a nyomozást.

HBN-SzMNyomok

A rendõrség pontokba szedte, mi jellemezheti a gyilkost:
karcagi vagy környékbeli kötõdésû
feltehetõen hétköznap dolgozott, tehát 2010-ben még volt munkahelye
van jogosítványa és rendszeres vezet
2010-ben piros, bordó színû autója volt, vagy a munkája, ismerõsei révén ilyen autóhoz hozzáférhetett
otthonosan mozog a prostituáltak körében, igénybe is vehette szolgáltatásaikat
súlyos párkapcsolati kudarcok jellemezhetik az életét, a nõket lenézi, a határozott nõket megveti; erõs féltékenység jellemzõ rá, a múltjában zaklathatott is nõket
valószínûleg kést hord magánál szúró eszközként
2010-ben az életében bekövetkezett változás (halál, baleset, betegség, börtön) miatt fejezhette be a bûncselekmény-sorozatot


Örömlányok gyilkosát keresik
Hajdú-Bihar – Lehet, hogy sorozatgyilkos végzett a 4-es fõút mellett több örömlánnyal, de az sem zárható ki, hogy egymástól független tettesek követték el a prostituáltak sérelmére az emberöléseket. A rendõrség a lakosság segítségét kéri.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!