2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eget kémlelõ gazdák…Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-15 12:58:19
Korábban a hideg talaj, mostanság pedig már a száraz talaj okoz számukra fejtörést.

Miközben a városi ember azt gondolhatja a szikrázó napsütésben, hogy a gazdálkodók nem is kívánhatnának optimálisabb körülményeket a szántáshoz-vetéshez, a gazdák jóval árnyaltabban látják a saját helyzetüket.

A Naplónak nyilatkozó mezõgazdászok kivétel nélkül a csapadékhiányra és a közelmúlt homokviharaira panaszkodtak, és arról számoltak be, hogy idén kétszer olyan mélyre kénytelenek vetni a napraforgót és a kukoricát ahhoz, hogy a mag jó eséllyel nedves talajba kerüljön.

„Nem is olyan régen még a hideg talajok késleltették a vetést, mont pedig már a száraz talajok okoznak fejtörést. Minimálisan húsz milliméter esõ kellene, hogy a tavaszi növények keléséhez és az õszi kalászosok megerõsödéséhez a mostaninál némileg optimálisabb körülmények teremtõdjenek” – fogalmazott Örvendi László, hajdúszoboszlói gazdálkodó, a Magosz megyei elnöke, hozzátéve, a gazdatársak ebben a helyzetben egyetlen dolgot tehetnek; az eget kémlelve fohászkodnak azért, hogy minél elõbb megérkezzen a reményeiket, és persze a növényeiket éltetõ csapadék.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!