2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A Google a helyi vállalkozások életébe is beleszólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-17 08:15:00
Nem váratlan a bejelentés, amit a legelterjedtebb keresõóriás, a Google tett, hiszen 2013 óta készítik elõ azt a változtatást, ami április 21-tõl kezdve Magyarország legkisebb cégeit is érintheti. A módosítás értelmében a Google minden olyan weboldalt rosszabb pozícióba helyez, amely mobiltelefonon nem nyújt megfelelõ élményt.

Az utóbbi években az okoseszközökrõl (okostelefon, tablet) internetezõk száma átlépte az asztali számítógépet, vagy laptopot használók táborát, tehát egy teljesen új szegmens alakult ki. A Google mindig is azt az elvet vallotta, hogy a legfontosabbak számára azok a felhasználók, akik az õ rendszerét használják. Egyértelmû tehát, hogy büntetni fogja azokat a weboldalakat, amelyek nem szentelnek elég figyelmet az internetezõk azon részére, akik egyébként is napról napra egyre többen vannak. A kérdés az, hogy vajon mekkora lesz a szankció mértéke?

Ha a gyakorlatot nézzük, akkor egy telefonról indított Google keresés által generált találati listában minden mobilbarát oldal meg fogja elõzni a nem mobilbarát konkurensét, még akkor is, ha esetleg tartalomban szinte ugyanolyan értéket képviselnek. Eddig is külön pozitív megjelölést kapott az a honlap, amelyet tulajdonosa mobilra optimalizált módon készíttetett el, de innentõl egyértelmû elõnyt élvez az, aki hajlandó ezt komolyan venni. Azok a cégvezetõk, akik pedig nem érzékelik a helyzet komolyságát, a látogatóinak számában meredek zuhanást tapasztalhatnak majd.

Összességében ez a módosítás egy abszolút nem elhanyagolható piaci átrendezõdést eredményezhet rövid és hosszú távon is, hiszen az okoseszközök eladási statisztikái évrõl évre rekordokat döntenek hazánkban is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!