2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Brókerbotrány – Quaestor: leállították az ügyfélegyeztetéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 09:05:40
Leállította a felügyeleti biztos a Quaestor-károsultak ügyfélegyeztetését, egyben az erre meghirdetett április 20-i határidõt is eltörölte. Az ügyfeleket emiatt hátrány nem éri, õket a teendõkrõl késõbb tájékoztatja a felszámoló – derült ki a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményébõl.

A Kft. kifejtette: az Országgyûlés által 2015. április 14-én elfogadott, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elõ. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidõ okafogyottá vált.

Közleményük szerint a Quaestor fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn. Ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedõ felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. mûködésével összefüggõ okok miatt a Quaestor fiókokban történõ ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította. (A Quaestor legtöbb irodája nem vagy csak hektikusan nyitott ki az elmúlt napokban.)

Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az idõpontig (április 20-ig) nem jelez vissza – hangsúlyozza a kft.
Hozzáteszik, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény elõírásainak teljesítése érdekében egyeztetések folynak. A Quaestor ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendõkrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!