2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Workshopok a Híd a munka világába projektrõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 11:42:28
Országos workshop-sorozatot indítottak a romák felzárkóztatását célzó, Híd a munka világába nevû projektrõl – közölte a projektiroda pénteken az MTI-vel.

Az országos roadshow elsõ állomása csütörtökön Balassagyarmaton volt, ahol a projekt észak-magyarországi regionális irodájának szervezésében munkaadói workshop keretében mondták el foglalkoztatási igényeiket, szempontjaikat a régió vállalkozásai. Közleményük szerint Rákos Mártonné, a “Híd a munka világába” Foglalkoztatási Szövetkezet projekt észak-magyarországi regionális irodájának vezetõje a rendezvényen arról beszélt: a régióban az elmúlt hónapokban több ezer halmozottan hátrányos helyzetû potenciális munkavállalóval vették fel a kapcsolatot. Ezzel párhuzamosan a kapcsolatot építettek ki a régió legnagyobb állami tulajdonú vállalataival, önkormányzataival, a mezõgazdaság és az ipar jelentõs szereplõivel.

Mint kiemelték: az országos workshop-sorozat célja, hogy a roma foglalkoztatási szövetkezet a konkrét munkaadói visszajelzések figyelembevételével kezdhesse meg mûködését. A balassagyarmati workshop tapasztalatai szerint az észak-magyarországi munkaadók több ezer roma szövetkezeti dolgozó foglalkoztatására nyitottak – emelték ki a közleményben.

A Híd a munka világába nevû projekt feladata, hogy Magyarországon létrejöjjön és megkezdje tevékenységét egy új szociális gazdasági szereplõ, a foglalkoztatási szövetkezet. Ennek tagjai azok a roma emberek, akik szeretnének kitörni az elszigeteltségbõl, a családjukat munkájukból eltartani. A projekt keretében megalakult foglalkoztatási szövetkezet egyrészt a tagok, vagyis a leendõ munkavállalók foglalkoztathatósága feltételeinek megteremtésével, másrészt munkaerõ-szervezéssel foglalkozik.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) április 2-án azt közölte: befejezõdött a “Foglalkoztatási Szövetkezet – Híd a munka világába” címû projekt ellenõrzése; találtak néhány szabálytalanságot, de ezek nem befolyásolják a program folytatását.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tagjaiból álló úgynevezett “alternatív vizsgálóbizottság” viszont továbbra is azt állítja: a Híd a munka világába nevû projekt miatt több bûncselekmény gyanúja miatt folytatnak eljárást a hatóságok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!