2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Az a szokásos, ha bolondos az áprilisForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-21 12:00:09
Kánikulai nyár és havas tél is lehet az év negyedik hónapjában.

Borongós, fokozatosan melegedõ, hõmérsékletét és a csapadékot tekintve is átlagos áprilisi idõjárás várható erre a hétre. A leghûvösebb kedden (12 fok délután), a legmelegebb szombaton (20 fok körül) lehetséges, míg esõre inkább a hétvégén számíthatunk. Pénteken záporokból, vasárnap csendes esõbõl jöhet össze körülbelül 10 milliméter.

Az átlagos volta miatt akár rendkívülinek is mondhatjuk április harmadik hetének idõjárását, hiszen az év negyedik hónapját leginkább a szélsõségek jellemzik. A sarkvidék ilyenkor még nagyon hideg, a Földközi-tenger mellékén pedig akár már nyári meleg is lehet. Mindkét helyrõl érkezõ légtömegek könnyedén elérhetik hazánkat. Azaz, áprilisban éppen úgy lehet tél, mint nyár.

Kis túlzással ezt átélhettük a múlt héten, amikor csütörtökön 27-28 fokos, rekord közeli meleg volt, szombaton és vasárnap havasesõzápor is hullott Hajdú-Biharban, a hét utolsó napja reggelére pedig komoly fagyok voltak. Kicsit vissza az idõben ennél nagyobb szélsõségekkel is találkozhattunk. 2012-ben április végén nyári kánikula volt, míg 1985 április 28-a reggelére 7 centiméteres hó borította be Debrecent.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!