2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Könyvelések révén csalták az adókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-22 08:49:07
A vádlottak közül egynek kell börtönbe vonulnia.

Jogerõsen egy személyt sújtott letöltendõ szabadságvesztéssel a Debreceni Ítélõtábla azon öt vádlott közül, akiket adócsalás és magánokirat-hamisítás bûncselekményében marasztaltak el a napokban. A bûnelkövetõk valótlan tartalmú számlák kiállításával egyebek mellett mintegy 213 millió forint ÁFA és 162 millió forint társasági adótól fosztották meg a magyar költségvetést 2003. és 2008. között.
Kamu földmunkák

A bíróság által megállapított tényállás szerint Gy. Csaba Ferenc négy cégnek készített adóbevallásokat, mérlegeket valótlan könyvelési adatok alapján. Valójában a cél az adóellenõrzés eshetõségének minimalizálása volt. Társai, R. Tamás és N. Béla a vállalkozások nevében állították ki a fiktív számlákat (földmunka, tereprendezés, építési munkálatok, stb.), amit az elsõrendû vádlott a számlákon szereplõ összeg 5-8 százaléka fejében vett át. A számlákat Gy. Csaba Ferenc szerepeltette a cégek könyvelésében, adóbevallásában. A férfi esetében a másodfokú bíróság úgy rendelkezett, hogy 3 éves börtönbüntetése felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

R. Tamást 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidõre felfüggesztett – börtönbüntetéssel és 1 millió forint pénzbüntetéssel sújtották, míg N. Béla 1 év 10 hónap börtönt kapott (megegyezõ tartalmú felfüggesztéssel) és szintén egymilliós pénzbüntetést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!