2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hogyan lendüljünk túl a délutáni holtponton?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-24 09:57:02
Akarva-akaratlanul is elõfordul, hogy nem tudunk eleget aludni esténként, aminek a hatását egész másnap érezzük.

Hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy magunk dönthetjük el mikorra érünk be a munkahelyünkre, akkor a segítségünkre lehet néhány tipp, amely segíthet túllendülni a holtponton.

A reggeli órákat még könnyebb átvészelni ilyenkor, azonban ebéd után nehezebbre fordul a helyzet. Visszaülve az asztalunkhoz egy pár óra elteltével már nehezen tudjuk nyitva tartani a szemünket és nem gyõzzük leplezni az ásítási-sorozatot.
Zsíros ételek helyett…

Nagyban befolyásolja a délutáni fáradtságérzésünket az, hogy mit eszünk. Ami a legfontosabb, hogy egészségesen reggelizzünk. Együnk teljes kiõrlésû kenyeret, gyümölcsöt, zabpelyhet és kerüljük a túl cukros készítményeket.


A reggeli mellett azonban érdemes odafigyelni az ebédre is. Kerüljük a zsíros, panírozott ételeket, helyette komplex szénhidrátot, kevés fehérjét, valamint sok gyümölcsöt és zöldséget válasszunk.
Egy kis kávé csodára képes

Egy csésze kávé vagy tea reggel és délután is jó választás, ha fel szeretnénk pörgetni magunkat. Sokak számára jó hír lehet, hogy a csokoládé is segíthet ilyenkor. A kulcs mint mindig a mértékletesség. A túl sok koffein felboríthatja az alvási szokásainkat, ezért két vagy három csészénél ne igyunk többet.
Mozgás

Azoknál, akik keveset mozognak, vagy egyáltalán nem sportolnak, gyakrabban fordul elõ, hogy nehezen alszanak el, ill. hogy nem tudják magukat teljesen kipihenni.  Náluk így gyakrabban és fokozottabban is jelentkezik a délutáni fáradtság. Még akkor is, ha rendszeresen mozgunk, érdemes ebéd után kimenni kicsit a levegõre és sétálni egyet. Így nemcsak felfrissülünk, hanem kevésbé leszünk nyomottak a nap folyamán.

Találd meg álmaid állását több, mint 6 000 ajánlat közül!
IT állások | Pénzügy állások | Marketing állások | Mérnök állások | Összes állásajánlat
Az idõ szerepe

A fontosabb megbeszélésekkel, leadandó feladatokkal próbáljunk meg még a délelõtt folyamán foglalkozni. Ebéd utánra pedig próbáljunk meg olyan teendõket hagyni, amelyek nem élveznek prioritást, vagy kevésbé igénylik a koncentrációt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!