2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Idén 53 településnek segít az ÉlelmiszerlavinaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-24 10:08:32
Ötvenhárom településen összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában.

Ebben az évben minden eddiginél több, 53 önkormányzat és civil szervezet kezdte el a tavaszi munkát. A résztvevõk vállalták, hogy földjeiken a Syngenta által felajánlott, több millió forint értékû zöldségmagból szakmai felügyelettel élelmiszernövényeket termelnek. A munkába rászorulókat vonnak be, majd a terményeket odaadják nekik és a környéken élõ többi hátrányos helyzetû, idõs vagy fogyatékkal élõ embernek – közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

A társadalmi célú program fõszereplõi az elmúlt években fõként a hátrányos helyzetû térségekbõl kerültek ki, idén már az ország 16 megyéjében – Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala – vannak résztvevõi a hatodik alkalommal elindult Élelmiszerlavinának.

Tavaly több mint 13 ezer emberen segített a program, a résztvevõk földjein összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek mintegy ezer ember aktív bevonásával. Az Élelmiszerlavina történetében eddig 100 ezer ember kapott kézzelfogható segítséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!