2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Brókerbotrány – Felszámoló: hamarosan megkapják az egyenlegközlõ igazolást a Quaestor-kötvényesekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 09:18:54
Hamarosan megkapják egyenlegközlõ igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-vel (Quaestor Értékpapír Zrt.) kötöttek szerzõdést – közölte a felszámolást végzõ Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) pénteken az MTI-vel.

A cég a közleményben összefoglalja a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek teendõit, miután április 22-én megindult a cég felszámolása.

A Quaestor-kötvényesekkel kapcsolatban a PSFN kifejti: az ügyfelek kárrendezésre vonatkozó igényüket a megküldött egyenlegközlõ igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történõ kérelmük benyújtásával érvényesíthetik 2015. május 6. és 2015. június 5. közötti jogvesztõ határidõn belül. A részletekrõl az alap nyújt további felvilágosítást.

Ha az egyenlegközlõ igazolással kapcsolatban az ügyfélnek észrevétele van – az eltérés okát igazoló dokumentumokkal – a kézhezvételt követõ 8 napon belül jelezheti kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. A PSFN azt kéri, a borítékra írják rá: “Észrevétel Quaestor kötvény”. Visszajelzés hiányában az egyenlegközlõben foglaltak elfogadottnak tekintendõek.

Ha valaki nem kapott egyenlegközlõ igazolást 2015. május 18-ig, annak ezt a [email protected] e-mail címen, vagy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címén (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) kell jeleznie, a tárgyban, illetve a borítékon feltüntetve, hogy “Egyenlegközlõ igazolást kérek”.

Azok az ügyfelek, akiknek értékpapírszámlája, pénzkövetelése van, hamarosan az aktuális állapotnak megfelelõ ügyfél-egyenlegközlõt kapnak postai úton. Az egyenlegközlõkkel kapcsolatos esetleges észrevételét az eltérés okát igazoló dokumentumokkal a kézhezvételt követõ 8 napon belül jelezhetik kizárólag postai úton a PSFN címére, a borítékra írt “Észrevétel” megjegyzéssel. Visszajelzés hiányában az egyenlegközlõben foglaltakat itt is elfogadottnak tekintik.

A PSFN javasolja, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel szemben fennálló hitelezõi igényüket mindkét esetben valamennyi fennálló követelésükre – az egyenlegközlõ levelekkel kapcsolatban meghatározott határidõtõl függetlenül – jelentsék be legkésõbb 2015. június 1-ig kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. Kérik, hogy a borítékon tüntessék fel: “hitelezõi igény”. A hitelezõi igény bejelentése díjmentes. A formanyomtatvány www.psfn.hu honlapon tölthetõ le.

Az igény bejelentéséhez csatolni kell a számlaszerzõdést az értékpapír- és ügyfélszámla vezetésérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!