2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Brókerbotrány – Hetekig tarthat a Buda-Cash-nél a hitelezõi igények feldolgozásaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 09:28:20
Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezõi igény feldolgozása – közölte a felszámoló a brókercég honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint az igények feldolgozása már megkezdõdött, a benyújtókat e-mailben tájékoztatják majd a kérelmük feldolgozásáról.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy letelt a törvény által a hitelezõi igények benyújtására nyitva álló határidõ. Az ezt követõen beérkezõ hitelezõi igényeket is nyilvántartásba veszi a felszámoló, ám azokat már nem a határidõben benyújtott igények között kezeli.

A honlap szerint az utólagos hitelezõi igény beadásának határideje 2015. szeptember 1., aki azonban az elsõ határidõt elmulasztotta, a kielégítési sorban hátrább lesz besorolva.

A felszámoló által korábban megküldött egyenlegközlõvel kapcsolatban május 15-ig lehet kifogást benyújtani.

Korábban közölt adatok szerint a Buda-Cash-nek mintegy 16 ezer ügyfele volt.

A február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló brókerháznál: piaci értéken körülbelül 88 milliárd forintnyi értékpapír és 8 milliárd forintnyi pénz. A hiányból mintegy 62 milliárd forint a DRB bankcsoportot érinti – ez Matolcsy György jegybankelnöknek egy képviselõ kérdésére adott írásbeli válaszából derült ki a héten. A válasz szerint a DRB bankcsoport tagjaival tételesen egyeztették a vizsgálat során a velük – mint ügyfelekkel – szemben fennálló követelésállományt. A többi ügyfél esetében még folyik a nyilvántartások egyeztetése.

A tényleges ügyfélvagyon megállapítása után tudja majd megkezdeni a Befektetõ-védelmi Alap (Beva) is az ügyfelek kártalanítását. A Beva a meglévõ és kiadható ügyfélvagyonon felüli követelésre fizet kártalanítást, a Buda-Cash esetében 6 millió 105 ezer 400 forintig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!