2024. április 23. Kedd, Béla.
 
SEVESO felkészítés MiskolconForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-28 08:51:35
Miskolci állomására érkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság országos iparbiztonsági fõfelügyelõsége által szervezett régiós szakmai képzés, melynek keretén belül a katasztrófavédelem érintett szakembereit a SEVESO III irányelv bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátására készítették fel.

A továbbképzésre, melyet Szunyog Zoltán tûzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitott meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában, április 20-án került sor.

A felkészítésen a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóságok szakemberei vettek részt összesen százharminchat fõvel.

A szakmai elõadások során, az igazgatóhelyetteseken, az iparbiztonsági fõfelügyelõkön, a hatósági osztályok és a katasztrófavédelmi mobil labor egységek állományán kívül a katasztrófavédelmi kirendeltségek iparbiztonsági felügyelõi, a kirendeltségi hatósági osztályok állománya, valamint a katasztrófavédelmi megbízottak az irányelv alkalmazására vonatkozó jogalkalmazási kérdéseket, az eljárásrendeket és követelményeket tekintették át.

A hatósági tevékenység aktuális kérdéseirõl a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság hatósági-koordinációs fõosztályát vezetõ dr. Mógor Judit tûzoltó ezredes tartott elõadást. A SEVESO III irányelv hatálybalépése utáni üzemeltetõi feladatokról a fõigazgatóság veszélyes üzemek fõosztályát irányító dr. Vass Gyula tûzoltó ezredes adott szakmai áttekintést. A biztonsági dokumentációk tartalmi elemeinek változásáról, a hatósági ellenõrzések tervezésérõl és a súlyos balesetek, üzemzavarok vizsgálatáról Mesics Zoltán tûzoltó alezredes, fõosztályvezetõ-helyettes tájékoztatta a képzésen résztvevõket. Bali Péter tûzoltó õrnagy a veszélyes anyagok besorolásával, az üzemazonosítással, valamint a nyilvánosság biztosításával kapcsolatos változásokat ismertette a hallgatósággal. A biztonsági irányítási rendszerek felépítésének és mûködtetésének hatósági tapasztalatairól pedig Kovács Balázs tûzoltó fõhadnagy adta meg a szükséges információkat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!