2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Taroltak a kossuthosok az OKTV-nForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-28 15:55:59
A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának három diákja is dobogós helyezést ért el az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyén.

A Debreceni Egyetem gimnáziumának tanulói korábban is szép eredményeket értek el az OKTV-n, olyan azonban igen ritkán fordul elõ, hogy öten is legjobb tíz között végezzenek. A diákok tantárgyanként három forduló után kerültek be az országos döntõbe.

A nyelvoktatás kiemelt hangsúlyt kap az intézmény pedagógiai programjában, ami érzékelhetõ volt a versenyeken. A francia nyelv I. kategóriájában Oláh Edina (13.E osztály) elsõ, Demeter Ditta (11.A) pedig harmadik helyezést ért el. Az utóbbi tanuló teljesítménye azért is kiemelkedõ, mert az angol nyelv I. kategóriájában is indult, és az elõkelõ hatodik helyet szerezte meg. A kossuthos diákok oroszból is remekül szerepeltek, hiszen Hacsi Ágnes Dalma (12.A osztály) a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Német nyelvbõl – igen erõs mezõnyben – a 33. helyet vívta ki magának Károlyi Kristóf (12/B osztály).

Simon Bálint (12.A osztály) pedig történelembõl bizonyított: kilencedik helyen végzett tudományos jellegû pályázatával, és az azt követõ versenyfeladatokkal.

Az országos döntõbe jutott diákokat felvételi többletpontszám illeti meg, az iskola pedig a ballagáson és az tanévzáró ünnepségen jutalmazza a legeredményesebb tanulókat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!