2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Agrárnövendékek sikereiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:38:30
Kukoricamorzsolás, traktorvezetés és agrárelmélet – két szakmai versenyen is remekeltek a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájának diákjai.

Szépen szerepelt a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium két tanulója a SZÉTV (szakmacsoportos szakmai elõkészítõ érettségi tantárgyak) múlt heti országos versenyén, Szolnokon. Pataki Ferenc a 11., Szilágyi Máté pedig a 15. helyezést érte el a szolnoki döntõben. Eredményükért 50-50 pontot kapnak a felvételi eljárásban, ami komoly segítséget jelent az egyetemre való bejutáshoz. A két 12.c osztályos diák felkészítõ tanára Kaszab Istvánné volt.

Az iskola növendékei a Lippai Napok – Nemzetközi Agrárifjúsági Találkozó és Szakmai Versenyen is brillíroztak: két dobogós helyet is szereztek. A pénteki megmérettetésen a 9.d és 11.d osztály négy-négy fõs csapata vett részt a Lippai János Szakképzõ Iskola apagyi tanüzemében.

A verseny az elméleti kérdéseken túl gyakorlati feladatokban is bõvelkedett: a kézi kukoricamorzsolás és ásózás mellett gépismereti-, traktorvezetési- és ügyességi verseny, valamint termésbecslés, kultúrnövény- és vetõmag-felismerés várt a tanulókra. A Balásházy kilencedikesei megnyerték a versenyt, maguk mögé utasítva a felsõbb éves diáktársaikat, akik a harmadik helyen végeztek. A csapatokat Veress Miklós és Ecsedi Zsolt készítette fel a versenyre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!