2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A határon túlról is érkeztek a püspökladányi fesztiválraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 12:46:55
Osztottak ugyan különdíjat, de a cél leginkább az együttesek közötti barátság erõsítése volt.

Háromszázhatvan résztvevõ, és közel ugyanennyi érdeklõdõ jelenlétével megtartották a XXI. Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivált nemrégiben Püspökladányban.

A Kenderkóc Hagyományõrzõ Egyesület a város közmûvelõdési intézményével közösen szervezte, valamint a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erõforrás Minisztérium támogatásával tudta segíteni a rendezvényt.

Az immár „nagykorúságát” is betöltõ fesztivál ötlete egykor azért született meg, hogy teret adjon a sárréti térség amatõr népzenei csoportjainak. Ez a célkitûzés mára túlnõtte magát, nemcsak azért, mert már a Sárréten túlról is érkeznek fellépõk (Szerep, Derecske, Nyíradony, Debrecen, Erdély), hanem azért is, mert legtöbbjük amatõrnek sem nevezhetõ.

– Az esemény szép felvonulással kezdõdött Ladány szívében, majd bemutatkoztak a csoportok, azalatt pedig népmûvészeti vásár és játszóház várta a vendégeket a mûvelõdési központban – mesélte Nádasné Szabolcsi Ildikó, az egyesület elnöke. Kiemelte, hogy idén a székelyudvarhelyi Kékiringó Néptáncegyüttes volt a díszvendégük, õk adták a gálamûsort, velük évtizedes a jó kapcsolat.

A fesztiválon néhány különdíjat is kiosztottak, egyébként nem a díjazás és a minõsítés a cél, inkább mára baráti találkozóvá vált. A fesztivál zenekara a Húzós Banda volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!