2022. augusztus 14. Vasárnap, Marcell.
 
Devizahitelek – A K&H Bank június 15-ig számol el ügyfeleivelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 14:34:42
A K&H Bank a deviza alapú hitelek esetében 2015. június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel, és ezen határidõig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló leveleket, mivel a banknak a deviza alapú hitelek esetében az állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejezõdött be.

A hitelintézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulása csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

Kiemelték: a K&H Bank 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan a levelek kiküldését. A bank nagyságrendileg 200 ezer levelet fog kiküldeni – áll a K&H közleményében.

A vonatkozó hatályos jogszabályok alapján azoknak a pénzintézeteknek – amelyek nem fordultak bírósághoz, illetve az eljárás március 1-je elõtt lezárult – 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerzõdések elszámolását tartalmazó leveleket. Az április 30-án feladott küldeményeket – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-tõl kézbesíti a posta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!