2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A Debreceni Egyetem a legjobbak közöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-30 17:50:14
Négy tudományterületen is a legjobb kétszáz intézmény közé került a Debreceni Egyetem, a 2015-ös tudományterületi felsõoktatási rangsorban.

A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings több mint tíz éve minden évben elkészíti a legjobb hétszáz egyetem világrangsorát, melyhez kapcsolódóan ötödik alkalommal szerkesztették meg a felsõoktatási intézmények tudományterületek szerinti sorrendjét is. A listán 3551 egyetem közül 894 intézményt rangsoroltak idézettségi mutatók alapján. A tavalyi öthöz képest idén nyolc magyar egyetem is bekerült a felsorolásba, köztük a Debreceni Egyetem négy tudományterületen – nyelvtudományok, orvostudományok, gyógyszerészet és farmakológia, mezõgazdaság és erdészet – is a legjobb kétszáz között van.

Ezzel az összesítéssel a Debreceni Egyetem a 2015-ös rangsorban országosan elsõ helyezést érdemelt ki a biológiatudományok területén, hazai viszonylatban második lett a nyelv- és az orvostudományok valamint a mezõgazdaság és erdészet kategóriában. Gyógyszerészet és farmakológia, matematika, valamint fizikai és asztronómia témakörben pedig harmadik helyezést ért el, mellyel a legjobb 350 intézmény közé került.

Kiváló minõsítést tudhat magáénak a Debreceni Egyetem mások mellett építészet és épített környezet, mûvészettudományok, angol nyelv és irodalom, fogorvostudományok, kommunikáció és médiatudomány, gazdaságtudomány, szociológia, illetve statisztika tudományterületeken is.

A QS World University Rankings by Subjects 2014/2015-ös rangsora ide kattintva elérhetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!