2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Banki elszámolás – Lejár a tájékoztató levelek kiküldésének határidejeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 10:01:29
Ma lejár az elszámolási és forintosítási tájékoztatók kiküldésének határideje, a posta keddi közlése szerint csaknem 700 ezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelek.

A vonatkozó jogszabályok alapján a pénzintézeteknek 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerzõdések elszámolását tartalmazó értesítéseket. Az április 30-án feladott küldeményeket – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-tõl kézbesítik – közölte korábban a posta, amelynek a pénzintézetek elõrejelzése szerint csaknem 2 millió ajánlott-tértivevényes levelet kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Április 28-ig csaknem 1,2 millió ilyen típusú küldemény érkezett be a postához, ami a várható mennyiség körülbelül 70 százaléka.

Ha valaki vitatja az elszámolást, a kézbesítéstõl számított 30 napon belül panaszt tehet a pénzügyi intézménynél, amely a panasz beérkezését követõ 60 napon belül köteles válaszolni. A panasz elutasítása esetén az ügyfél 30 napon belül a Pénzügyi Békéltetõ Testület eljárását kezdeményezheti.

A devizaalapú szerzõdések esetében március 1. és április 30. között küldik ki a hiteleseknek az elszámolást, kivéve, ha bankjuk peres eljárása 2015. március 1. után fejezõdik be, mert akkor a per befejezését követõ 60. napig.

A forintalapú, továbbá devizaalapúnak nem minõsülõ devizahitelek esetében csak késõbb, 2015. augusztus 1. és szeptember 30. között kell megküldeni az elszámolásokat, vagy legkésõbb a polgári peres eljárás befejezésétõl számított 60. napig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!