2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Az NFM meghosszabbította a háztartási nagygép-csere program elszámolási határidejétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 10:14:48
Meghosszabbította május 30-ig a gépvásárlási határidõt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon melege program háztartási nagygép-csere alprogramjában – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a már kiadott támogatói okiratokban rögzített gépvásárlási határidõk május 30-ig meghosszabbíthatók, módosítási kérelem és az annak kötelezõ mellékletét képezõ kereskedõi nyilatkozat benyújtásával.

A háztartási nagygép-csere alprogramra beérkezett pályázatok feldolgozása lezárult, a minisztérium csütörtökig 24 780 pályázat támogatását hagyta jóvá, tehát a pályázatok több mint 95 százaléka már támogatásban részesült.

A tárca kérésére a pályázatkezelõ megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát, így még tavasszal további pályázatok esetében várható támogatói döntés. Az elszámolások benyújtásával kapcsolatos határidõk a miniszteri döntésekhez igazodnak.

A közlemény szerint a minisztérium a források függvényében további pályázatok meghirdetését tervezi, melyek a lehetõ legszélesebb körnek biztosítanak lehetõséget az energiahatékonyság növelésére, az energiaköltségek csökkentésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!