2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Banki elszámolás – Magyar Posta: az 1,6 millió devizahiteles levél felét már átvették a bankok ügyfeleiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-03 08:56:31
Csütörtökön délutánig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, amelybõl 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek – közölte a Magyar Posta az MTI-vel csütörtökön.

Közölték: 43 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhetõ, így azokat visszakézbesítette a posta a feladóknak. 700 ezer küldemény feldolgozása, kézbesítése pedig folyamatban van.

A pénzintézetek folyamatosan változó elõrejelzései szerint aktuálisan a Magyar Postának több mint 1,9 millió devizahiteles küldeményt kell kézbesítenie.

A kézbesített levelek kétharmadát háznál, vagyis a címzés helyén, míg egyharmadát a postákon vették át az ügyfelek. A Magyar Posta tapasztalata szerint a devizahiteles küldemények sikeres kézbesítési aránya jobb, mint az egyéb értesített küldemények esetében.

A pénzintézetek elõrejelzése szerint április 30-án, csütörtökön még további 100 ezer küldemény érkezése várható, illetve a következõ hetekben is várhatóak további, százezres nagyságrendû feladások.

A tájékoztatás szerint az április 30-án beérkezett küldemények mielõbbi feldolgozás érdekében a Magyar Posta elrendelte a hétvégi munkavégzést az Országos Logisztikai Központban, így az április 30-án beérkezett levelek kézbesítése május 4-tõl megkezdõdik. Csaknem 300 kézbesítõi járásban május 2-án, szombaton is dolgoznak a kézbesítõk.

A jogszabályi elõírások alapján, az ajánlott-tértivevényes levelek esetében a Magyar Postának a levél felvételét követõ harmadik munkanapig kell a küldemények 85 százalékának, a feladást követõ ötödik munkanapig pedig a küldemények 97 százalékának kézbesítését megkísérelnie. Amennyiben a levelet nem sikerül háznál, vagyis a címzés helyén kézbesíteni, akkor a kézbesítési kísérlet napját követõen 10 munkanapig a posta a címhez tartozó illetékes letéti postán tartja a küldeményt. Ha a címzett ezt követõen sem jelentkezik a küldeményért, akkor a posta visszaküldi a levelet a feladónak – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!