2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Pénzt befektetni csak okosan!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-04 11:31:33
Ne legyünk mohók, viszont gyanakvóak igen – javasolja pénzügyi befektetéseink elhelyezésére Tóth András.

A kisbefektetõi klub tagja Tóth György társával a Debrecenben tartott elõadásán csütörtök este. A klub a fõvárosban kéthetente tart tájékoztatókat, tanácsadásokat, vidéken ez az elsõ próbálkozásuk. Céljuk, hogy – okulva az elmúlt idõszak brókerbotrányaiból – a hétköznapi emberek felkészülten, tudatosan tudják befektetni megtakarításaikat.

Tóth András két csoportra osztotta a bedõlt pénzintézeteket. Egyik csoport, amely a hatalmas, olykor 40-100 százalékos éves hozamot ígérve 4-10 milliárdos kárösszeggel mentek tönkre (például a Civis Globál, Kun-Mediátor), míg a nagyok – 100-200 milliárdos kárösszeggel – a realitáshoz közelebbi mértékû, 6,5-18 százalékos nyereséggel kecsegtették a befektetõket. Az elsõ lényegében engedélyek nélkül ténykedõ, hagyományos piramisjáték, míg a második csoportba tartozók engedéllyel mûködtek és vonatkozik rájuk védelmi alap, ami 20 ezer euróig majdnem teljes mértékben kártalanítja a befektetõket.

Mitõl lehet gyanús egy befektetés? Intõjel lehet például – sorolta az elõadó –, hogy a cég hiányzik a felügyeleti regisztrációból, továbbá, a reális, inflációt 2-4 százalékkal meghaladó mértékû kamatnál jóval többet ígér, külföldi székhelyû, Magyarországon csak irodája van, hiányoznak a befektetési garanciái. Pénzünk elhelyezése elõtt érdemes utána nézni több helyen is kiszemelt cégnek. Továbbá pénzünket többféle alapba, több pénzintézetbe, adott esetbe több országba is célszerû szétosztani. Már csak bankfelügyeletek erõsségének különbözõsége miatt is. Tóth András felhívta a figyelmet arra is, hogy a tõkegarancia, a magas hozam és a bármikor visszaválthatóság hármasa egyszerre soha nem teljesülhet. Ha valaki ilyet ígér, az eleve gyanús.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!