2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A rosszul táplálkozók élvonalábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-04 11:36:17
A kutatás szeretné megváltoztatni a képet, miszerint alacsony az egészségtudatosságunk szintje.

A hajdúváros is bekapcsolódott abba az országos egészségkommunikációs felmérésbe, amit elsõ alkalommal végez az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) a napokban. Az OEFI a felméréssel átfogó képet szeretne kapni arról, hogy a lakosság honnan és milyen módon nyeri az egészséggel kapcsolatos ismereteit, továbbá célja a hazai egészségkommunikáció hatékonyságának növelése, ezáltal pedig az emberek egészségtudatosságának javítása, egészségkultúrájának fejlesztése – olvasható közleményükben.
Sok cigi, ital, étel

A felmérés során országosan tízezer felnõttet otthonukban, és 12 ezer diákot az iskolában keresnek fel, utóbbiak esetében a szülõnek kell beleegyezni, hogy a gyerek kitöltheti-e a kérdõívet – errõl tájékoztatást kaptak. A válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, õsszel várható eredmény.

Magyarországon a lakosság egészségi állapota rosszabb, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne, ehhez hozzájárul egyebek között a mozgásszegény életmód, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és általában az egészségtudatosság alacsony szintje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!