2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Lelki eredetû betegségekreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-05 10:44:24
Utak az egészség megõrzéséhez – errõl beszél Bagdy Emõke május 7-én este a Lovardában.

A relaxáció, imagináció és meditáció olyan technikák, amelyek segíthetnek a lelki eredetû betegségek leküzdésében, közelebb vihetnek a nyugodt és egészséges élethez – mindezen összefüggéseket részletesen is ismerteti majd Bagdy Emõke következõ debreceni elõadásán.

A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöki tisztségét is betöltõ népszerû pszichológus által is alkalmazott terápiás módszerek a lelki békéhez, és a belsõ világunkra való koncentrálás által önmagunkhoz vihetnek közelebb. A meditáció révén kikapcsolhatjuk a külvilágot, a szakemberek hangsúlyozzák, pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

A meditációnak köszönhetõen kiegyensúlyozottabb lehet az ember, a közérzet javul, fokozódik a vitalitás és kisebb lehet az alvásigény is, a terapeuták akár vérnyomás- vagy emésztésproblémák kezelésére is alkalmazzák.

Bagdy Emõkének tavaly jelent meg a Relaxáció, megnyugvás, belsõ béke címû könyve, bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, melynek hatékonyságát és technikáit most csütörtökön este osztja meg a közönséggel a Lovardában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!