2023. június 3. Szombat, Klotild.
 
Banki elszámolás – Hat pénzintézet 110 ezer ügyfele kapja meg a többségnél késõbb az elszámolástForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-07 18:22:16
A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató leveleket hat pénzintézet 110 ezer ügyfele kapja meg az általános határidõnél késõbb, de még májusban, illetve június elején – mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivõhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

Emlékeztetett, hogy a tájékoztató leveleket a jogszabály szerint április 30-áig kellett postára adniuk a pénzügyi intézményeknek, kivéve azt a hatot – KDB Bank Európa Zrt., K&H Bank Zrt. (banki és lízing üzletág is), OTP Bank Nyrt., OTP Ingatlanlízing Zrt., OTP Jelzálogbank Zrt., Porsche Bank Zrt. -, amelyek esetében a jogi eljárások miatt kitolódott ez a határidõ.

Így az ügyfelek többsége a napokban veheti át a leveleket – tette hozzá.

Aki nem kapja meg idõben a tájékoztatást, az intézmények honlapján tájékozódhat arról, hogy mikor postázták az utolsó levelet, ezt minden cég köteles honlapján közzétenni. Azok, akik úgy gondolják, hogy nekik is kapniuk kellett volna értesítõt, elsõ körben a pénzintézethez forduljanak panasszal, erre 60 nap áll rendelkezésre – mondta Fülöp Zsuzsanna.

Aki nem érti az elszámolást, az a civil szervezetekhez, a 11 megyében mûködõ pénzügyi tanácsadó szolgálathoz, illetve az MNB ügyfélszolgálatához fordulhat segítségért. Aki viszont adathibát fedez fel, nem ért egyet az elszámolással, az 30 napon belül írásban tehet kifogást a pénzügyi intézménynél – hívta fel a figyelmet az MNB felügyeleti szóvivõ-helyettese.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!