2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A Quaestor-károsultak mától nyújthatják be kárigényüketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-07 18:28:41
Mától június 5-éig kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor-károsultak, vagyis a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, illetve a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai.

A felszámolást végzõ Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) április 24-ei közleménye szerint az ügyfelek a kárrendezésre vonatkozó igényüket a megküldött egyenlegközlõ igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz (QKKA) történõ kérelmük benyújtásával érvényesíthetik. Az egyenlegközlõ igazolásokat legkésõbb május 18-áig kell megkapniuk az érintetteknek.

A törvény szerint a 30 millió forintot meg nem haladó összegû követeléseket tõkeértéken, a kötvényeket pedig névértéken kell figyelembe venni.

A QKKA a Befektetés-védelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. A QKKA várhatóan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) áthidaló kölcsönével fogja tevékenységét megkezdeni, amelynek mértéke igazodik majd a kárrendezés összegéhez.

A Miniszterelnökség keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a postahivatalok mellett huszonhat kijelölt kormányablaknál is benyújthatják kárigényüket a Quaestor károsultak. A Quaestor kárrendezési alap a károsultak kérelmének benyújtásához ûrlapot készített, ehhez is hozzájuthatnak az érintettek a kormányablakokban. Az ûrlapot a kormányablakok és a Beva honlapjáról is letölthetik, a kormanyablak.hu, valamint a www.bva.hu címeken.

A kormányablaknál az alapnak címzett kérelmeket zárt borítékban kell benyújtani. A borítékon fel kell tüntetni az alap nevét és – feladóként – a kérelmezõ nevét, lakcímét. A benyújtó a kérelem átvételérõl elismervényt kap. A Quaestorral kapcsolatban kizárólag a kárigények benyújtására van lehetõség – írta a Miniszterelnökség.

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedõ felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezer Quaestor-kötvényes van, akinek fiktív vagy valós kötvény van a követelése mögött.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!