2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mobilfizetési szolgáltatást indított a VodafoneForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-07 19:21:26
A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította mobiltárca alkalmazását – jelentette be a társaság szerdán.

A társaság közleménye szerint a Vodafone Wallet szolgáltatással az induláskor közel 45 ezer terminálnál – az összes hazai bankkártya elfogadó terminál több mint 40 százalékánál – lehet fizetni Magyarországon a mobiltelefon odaérintésével. Az alkalmazás a közeljövõben hûség- és kuponkártyák kezelésével, belépõk, jegyek tárolásával és érvényesítésével fog kiegészülni.

A digitális pénztárca alkalmazáshoz megfelelõ – érintés nélküli technológiával felszerelt – mobiltelefon készülékre és NFC-képes SIM kártyára van szükség. Az alkalmazás a legalább Android 2.3-as verziót futtató okostelefonokra tölthetõ le. Ezen kívül szükség van még az OTP Banktól igényelhetõ OTP MasterCard Mobil PayPass kártyára.

A Vodafone készülék kínálatában jelenleg 30 féle NFC-képes telefon található. A mobilszolgáltató társaság 2014 augusztusa óta minden ilyen okostelefont NFC-képes SIM-kártyával értékesít. Azoknak az ügyfeleknek pedig, akiknek a jelenlegi SIM-kártyájuk nem alkalmas a mobiltárca szolgáltatásra, díjmentesen kicserélik azt.

“A Wallet szolgáltatással a mindig kéznél lévõ mobiltelefonok fokozatosan felválthatják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezõgépekkel majd a mobilinternet elterjedésével forradalmi változásokat hozott” – idézi a közlemény Alexandre Froment-Curtilt, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettesét.

A MasterCard meggyõzõdése, hogy a mobiltárca gyors ütemben elterjed majd, ahogy a technológia alapját adó egyérintéses fizetés is rövid idõ alatt általánossá vált Magyarországon, ezáltal az ország világszinten is az egyérintéses fizetés élvonalába került – fejtette ki a közleményben Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelõs igazgatója. Hozzátette, hogy a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a kibocsátott fizetési kártyáknak több mint 40 százaléka érintõkártya, és számuk folyamatosan növekszik.

A magyarországi mobilszolgáltatók közül elsõként a Magyar Telekom indított mobiltárca szolgáltatást 2014. november végén, szintén az OTP Bankkal, a MasterCarddal, valamint a SuperShoppal és az InterTickettel partnerségben.

A Telenor szintén dolgozik a szolgáltatás elindításán. A társaság korábban részt vett az alkalmazás tesztelésében, amely a Magyar Mobiltárca Szövetség koordinálásával valósult meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!