2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Amit az anyáknak tudni kellForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-07 20:10:21
Május 12-16. között rendezik meg idén a Születés Hete programsorozatot.

Az Ifjúsági Ház megnyitása óta, negyedik alkalommal befogadója és szervezõje a Születés Hete országos kiterjesztésû rendezvénysorozatnak, melynek célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információhoz a babavárással és szüléssel kapcsolatban. – Gyermekes anyukaként a várandóság idõszakában én magam is tele voltam félelemmel, aggódással és kíváncsisággal. Erre az új szerepre is fel kell készülni, de nem mindegy honnan szerezünk információkat. Az internet tele van fals dolgokkal, csak a szakemberek azok, akik tapasztalataik alapján hiteles információkkal láthatják el a kismamákat. Erre hivatott a programsorozat – mondta dr. Széles Diána alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón.
Kismamákat érintõ témák

A május 12–16. között a párkapcsolat, szexualitás, családtervezés, anyává-apává válás, várandóság, szülés, csecsemõgondozás, hordozás, nõi szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése témakörökben tudhatnak meg többet az érdeklõdõk.

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikája május 12-án, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet Szülészet- Nõgyógyászata május 13-án várja változatos programkínálattal a kismamákat, akiknek a nyílt napon így lehetõségük van arra is, hogy eldöntsék hol szeretnék világra hozni újszülöttjeiket. – A látogatók többek között megnézhetik az ambulanciánkat a szülõszobát, a gyermekágyas részleget és az újszülött osztályt, valamint tájékoztatást kaphatnak az anyakönyvvezetés ügyintézésérõl, szoptatásról, a kismama masszázsról – említett néhány programot Kalmár-Kocsor Márta, a Kenézy Kórház szülészet-nõgyógyászat osztályvezetõ fõnõvére. Dr. Szeverényi Péter a Klinika szülész-nõgyógyásza hangsúlyozta, a felkészítés során fontos, hogy realitásnak megfelelõ információkat adjanak. – Bemutatjuk a szülõszobát és a gyermekágyas osztályt, illetve elõadást tartunk a szülési fájdalomcsillapításról a szoptatásról, de többet megtudhatnak az érdeklõdõk az intim tornáról is – fûzte hozzá a szakember. A programsorozat ingyenesen látogatható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!