2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Banki elszámolás – Trócsányi László: az ügyfelek akár revíziót is kérhetnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 07:09:05
Akár revíziót is kérhetnek azok az ügyfelek, akik bankjuktól megkapták a levelet, amelybõl kiderül, hogy mennyivel csökken a törlesztõrészletük – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatorna hírmûsorában.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy lezárultak az úgynevezett devizaperek, azt mondta: 79 keresetet nyújtottak be a pénzügyi intézmények, ebbõl 78 volt “valódi per” – mondta, hozzáfûzve, hogy mindet megnyerte a magyar állam.

Emlékeztetett: az Országgyûlés négy olyan törvényt fogadott el, amely lehetõvé tett, hogy az egyoldalú kamatemelés miatt elszámoltassák a bankokat. “Igazából azt kellett bizonyítani a bankoknak, hogy tisztességesen jártak-e el, amikor egyoldalúan kamatot emeltek” – mondta -, és a pénzintézeteknek ezt nem sikerült alátámasztaniuk.

Hozzátette: az Alkotmánybíróság is – összesen hatszor – az államnak adott igazat a kérdésben.

Azzal kapcsolatban, hogy az ügyfelek akár revíziót is kérhetnek, úgy fogalmazott:”ha a revízió nem vezet eredményre, akkor egy nem peres eljárásban bírósághoz lehet fordulni” – mondta. Hozzátette: bízik benne, az elszámolások megfelelõek lesznek, a bankok betartják a szabályokat.

A mûsorvezetõ felvetésére a miniszter elmondta, hogy a szerdai kormányülésen szó esett a jogászképzésrõl is. A kormány áttekintette a kérdést, és arra jutott, hogy bizonyos intézkedéseket meg kell hoznia annak érdekében, hogy a jogászképzés színvonala naprakész legyen, másrészt pedig jobban oda kell figyelni a tehetséggondozásra és a kutatásra is – tette hozzá.

“Az igazságügyi tárca megfelelõ jogi eszközöket fog kapni annak érdekében, hogy ezeket elõsegítse” – fogalmazott. A minisztérium együttmûködik a jogi karokkal, közösen keresik azt a megoldást, amely által a kormány célkitûzéseinek eleget tudnak tenni – mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!