2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nyakunkon a határidõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-09 09:05:50
A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

Az észak-alföldi régióban valamivel több, mint 700 ezer személyijövedelemadó-bevallást vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 20-áig; ennek eddig majdnem a fele (45 százalék) érkezett be. A bevallások feldolgozását sok esetben az aláírás hiánya akadályozza, e nélkül ugyanis a bevallás érvénytelen.
Jellemzõ hibák

A bevallások jellemzõ hibái: nem megfelelõ sorban szerepel a kifizetõk által év közben levont adóelõleg. Ugyancsak többször elõfordul, hogy a családi járulékkedvezményt tévesen határozzák meg a bevalláson. Fontos tudni, hogy a munkáltatótól kapott 14M30 számú igazolás, és a kifizetõktõl kapott különféle igazolások nem pótolják az adóbevallást! Jelentõs változás ugyanakkor a korábban megszokotthoz képest, hogy idén már a munkáltatóknak is május 20-áig kell benyújtani az általuk a dolgozó (adózó) nevében készített szja-bevallást. (Korábban június 10-éig volt erre lehetõségük a munkáltatóknak.)
Részletekben is

A bevallás benyújtása elõtt ellenõrizni kell a személyes adatok helyességét, a visszaigényelhetõ adóelõleg utalásához feltüntetett számlaszámot, vagy a megjelölt lakcímet, az önkéntes kölcsönös biztosító-pénztári adatokat. Családi kedvezmény esetén a 1453-03-as lapot kell kitölteni. Május 20. az szja megfizetésének is a végsõ határideje. A magánszemélyek a 150 ezer forintot meg nem haladó személyijövedelemadó-fizetési kötelezettségüket hat hónapon belül, pótlékmentesen, egyenlõ részletekben is megfizethetik. A részletfizetést és annak ütemezését a bevallási nyomtatványon kell jelezni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!