2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Banki elszámolás – NGM-helyettes államtitkár: az elégedetlen ügyfelek elõször a bankjukhoz, majd a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez forduljanakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-10 09:02:31
Azok a banki ügyfelek, akik a devizahiteles elszámolás kapcsán elégedetlenek a bankoktól kapott értesítõ levelekben szereplõ elszámolással, elõször a bankjukhoz, majd a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez forduljanak – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelõs helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken este.

A Pénzügyi Békéltetõ Testület ingyenes bíróságon kívüli vitarendezési eljárást biztosít, ha a hibák “beazonosíthatóak”, azokat gyorsan, egészen biztosan, korrigálják majd – fûzte hozzá.

Ha ott sem kielégítõ a megoldás az ügyfélnek, akkor marad a bírósági út – tette hozzá. “Nagyon bízom benne, hogy a Pénzügyi Békéltetõ Testületben a viták túlnyomó többségét el lehet rendezni” – mondta az NGM helyettes államtitkára.
Arra a mûsorvezetõi felvetésre, hogy mi történik, ha egy nagy bank, például egy svájci frank hitel esetében a törvényben szereplõ 256 forintos árfolyam helyett ennél magasabb, 288 forinton számolja át a hitelt, kijelentette: “ha ez így történt, ez egy hihetetnül súlyos hiba, és törvénysértõ”.

Ha egy banknál esetleg a fogyasztók széles tömegeit érintõ téves számítások derülnének ki, az nagyon-nagyon súlyos szankciókkal járna, ez a banknak sok száz millió forintjába kerülhetne – tette hozzá Balogh László.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!