2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A felelõs internethasználatra figyelmeztet az ORFK
Utolsó módosítás: 2015-05-10 10:49:29
A felelõs internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

Németh Ágnes az M1 aktuális csatorna szombati mûsorában kijelentette: nemcsak a gyermekeket, hanem a felnõtteket is meg kell tanítani a felelõs internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltûnik. Példaként bevásárlóközpontokból elvitt gyermekeket említett, utalva arra, hogy ilyen történetek idõrõl idõre elõkerülnek, miközben évekkel ezelõtt is bizonyossá vált, hogy nem igazak.

Az eltûnt emberekrõl a közösségi portálon terjedõ hírekkel kapcsolatban azt javasolta, hogy mindenki nézze meg a rendõrség hivatalos oldalát, a police.hu-t és gyõzõdjön meg róla, hogy valóban eltûnt-e valaki. Amikor eljárás indul és elkövetõt keresnek, az ugyancsak megjelenik ott is – tette hozzá.

Németh Ágnes kitért a közösségi oldalakra gyermekekrõl feltöltött fényképek problémáira is. Mint mondta, a gyermekeknek is vannak jogaik, így a szülõknek meg kell velük beszélni, hogy feltehetik-e a fotót. Olyan képet kell választani, amit a gyermek felnõtt korában sem fog szégyellni – fejtette ki, kiemelve: semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni, mert az sérti a gyermek jogait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!