2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A HÖOK nem ért egyet a hallgatói átsorolás szigorításávalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-11 08:21:17
Egyhangúlag fejezték ki egyet nem értésüket a felsõoktatási törvény elõterjesztésében szereplõ átsorolás rendjét szigorító szabályokkal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tagönkormányzatai a szervezet idei második közgyûlésén, Kecskeméten.

A HÖOK szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: szervezetük a felsõoktatási törvény módosításával kapcsolatos egyeztetések mindegyikén jelezte, hogy nem tud egyetérteni azzal az átsorolást érintõ kormányzati javaslattal, amely 40 kredit megszerzését határozná meg minimum követelményként egy tanévben a hallgatók számára.

Kifejtették: a HÖOK a javaslatban a többi közt azt kifogásolta, hogy egyes szakokon – például egészségügyi képzések esetében – elõállhat az a helyzet, hogy a hallgatót akkor is átsorolhatják önköltséges képzésre, ha pusztán egy tantárgyat nem teljesít.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a kormány által elfogadott felsõoktatási törvény elõterjesztése számos befogadott több olyan javaslatot és kérelmet, amelyet a hallgatói képviselet kért, de, – mint írták – “az átsorolás kérdése sajnos mind a mai napig nyitott maradt”.

Közölték: a HÖOK elhivatott a magyar felsõoktatás fejlesztése iránt, de csak olyan intézkedéseket támogat, amelyek ebbe az irányba mutatnak.

Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériuma felsõoktatási államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a többi között arról is beszámolt, hogy a hallgatók állami ösztöndíjas képzésbõl költségtérítéses képzésbe való átsorolásának feltételei megváltoznak, két félév átlagában 20 kreditet kell elvégezni és az intézmény által meghatározott tanulmányi eredményt kell elérni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!