2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tovább folytatódik az autópiac kilábalásaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 09:54:39
A szakma bízik abban, hogy továbbra is kitart a magánvásárlók visszatérése.

A személyautók piacán a növekedés az elõrejelzést meghaladó nagyságrendben folytatódott áprilisban. Lineárisan és idõarányosan a 127 százalékos teljesítmény azt jelenti, hogy az erõsebb tavasz és második félév az elõrejelzés realitását, de inkább óvatosságát alátámasztja.
Kétféle vásárló

A szakma bízik abban, hogy kitart a magánvásárlók visszatérése és a vállalati gépjármûvek cseréje is tovább folytatódik. A direkt magánvásárlók jelenleg inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínûsíthetõ az is, hogy a céges vásárlások egy része magánjellegû, csupán az ÁFA-visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és finanszírozásba. Senki érdekét nem szolgálja, hogy a drasztikusan növekvõ és az új autó import volumenét jelentõsen meghaladó importált használt személyautók átlag életkora meghaladja a 11 évet, ami az autópark öregedését, a károsanyag-kibocsátás növekedését, a biztonság csökkenését okozza.
Olcsó hitelbõl

A haszonjármû-piacot továbbra is jelentõsen motiválja a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja, így az a válság elõtti potenciál közelében van. Mivel az NHP ebben az évben biztosan megmarad, biztatóak a haszonjármû piac növekedési kilátásai. A 100 százalék feletti idõarányos teljesülés azt jelenti, hogy a végeredmény az év végére meg is haladhatja az elõrejelzéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!