2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Átmentek a hajfestékek a fogyasztóvédelmi tesztenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 10:50:32
Átmentek a hajfestékek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén, egyetlen vizsgált termékben sem volt kimutatható káros anyag – derül ki a NFH közleményébõl, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

A tájékoztatás szerint mind a harminc ellenõrzött termék ammónia és hidrogén-peroxid tartalma megfelelt a határértékeknek, amelyeket az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekrõl szóló rendelete határozott meg. A rendeletben a tiltott anyagok listáján szereplõ, a hajfestékek használatakor képzõdõ, rákkeltõ aromás amin elnevezésû anyag egyetlen termékbõl sem volt kimutatható – írják.


Az NFH azért tartotta fontosnak ezen a termékek laboratóriumi vizsgálatát a közlemény szerint, mert a hajfestékek színezék részében ammónia fordul elõ, míg a színelõhívó szerekben hidrogén-peroxid van jelen. Ezek a kémiai anyagok erõsen irritáló, illetve maró hatásúak, a megengedett legnagyobb koncentráció az ammónia esetén 6 százalék, míg hidrogén-peroxid esetében 12 százalék – tájékoztat a hatóság.

A rendelet azt is elõírja, hogy a figyelmeztetõ feliratot kell elhelyezni a terméken, ha az 2 százaléknál több ammóniát tartalmaz, vagy hidrogén-peroxid található benne.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!