2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Rosszul lettek a tartály mélyén a munkásokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 11:09:38
Az elsõrendû vádlott beismerte bûnösségét a gyógyszergyári baleset kapcsán.

A vádlottak kihallgatásával zajlott az elsõ tárgyalás a debreceni gyógyszergyárban, hibaelhárítás közben bekövetkezett baleset ügyében hétfõn.

2013. január 18-án a gyár egyik üzemének mérnöke (a negyedrendû vádlott) adott megbízást a karbantartási vezetõ, másodrendû vádlottnak, miszerint a 3 méter mély alumíniumtartályban lejjebb kell állítani egy keverõlapátot. A korábban kitisztított és lezárt tartályt a karbantartók felnyitották, s a helyszínre érkezõ negyedrendû vádlott engedélyére leereszkedtek anélkül, hogy a mûködési szabályzat szerint ellenõrizte volna az elõírt biztonsági követelményeket. A vád szerint a biztonságtechnikai munkatárs, a harmadrendû vádlott, úgy írta alá a munkaengedélyt, hogy nem ellenõrizte, megtörtént-e az egyébként kötelezõ légtérelemzés. Az egyik sértett frisslevegõs készülék nélkül szállt be a tartályba, s annak aljába érve elájult. Kollégája segítségért rohant, nem sokkal késõbb a másik sértett egy szénszûrõs gázálarcot öltve ereszkedett le a tartályba, de õ sem a megfelelõ védõfelszerelésben volt, és azonnal rosszul lett. A vádhatóság szerint a veszélyhelyzet a vádlottak mulasztására vezethetõ vissza, és az üzemi baleset közvetlenül veszélyeztette a sértettek életét, testi épségét és egészségét.

A tárgyaláson az elsõrendû vádlott vallomást tett, beismerte, míg a többi három vádlott nem válaszolt a feltett kérdésekre és tagadta bûnösségét. Két védõügyvéd kérelmezte szakértõk bevonását, ugyanis számukra nem világos, miként kerülhetett nitrogén a megtisztított tartályba. Az eset kivizsgálása július 8-án, tanúmeghallgatással folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!