2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Vihar – Az ország nagy részén továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvénybenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-14 15:18:51
Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: reggel északkeleten még több helyen valószínû zivatar, majd átmeneti stabilizálódás után az ország déli részén és északkeleten alakul ki jobb eséllyel ismét helyenként zivatar. Egy-egy hevesebb zivatarra is számítani lehet, amelyet 80 kilométer/óra feletti szél, jégesõ, valamint jelentõs mennyiségû csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére a várható heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt elsõfokú figyelmeztetést adott ki.

Pest megyében és a fõvárosban csak a felhõszakadás veszélye miatt van érvényben elsõfokú figyelmeztetés, amely azt jelenti, hogy rövid idõ alatt 25-30 milliméternél is több esõ hullhat le.
Az elõrejelzés szerint a nap második felében elszórt jelleggel fordulnak elõ záporok, zivatarok, de emellett már hosszabb idõre kisüt a nap. A délutáni órákban elsõsorban a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld északi részén fordulhat elõ egy-egy hevesebb zivatar. Több helyen a zivataroktól függetlenül is megerõsödhet a szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet 20-26 Celsius-fok között valószínû, késõ estére 14-19 fok közé hûl a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!